Dün ve önceki gün 6. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 3. Kitap Fuarı'ndaydım.

Trafikten uzak, şehrin göbeğinde ve insanların sıkça gelip geçtiği bir mekanda olmak insanın içini ferahlatıyor.

Kalabalığın bolca bulunduğu, alışverişin yoğunca yapıldığı ve halkın mutlaka uğradığı ve gelip geçtiği merkezi bir yer olan Emek Meydanı bu tür faaliyetler ve etkinlikler için biçilmiş kaftan... 

Bu seferki fuar daha bir profesyonelce hazırlanmış. 

Hem dizayn hem tertip hem de mekan olarak insanların beğenmesi ve takdir etmesi bakımından verilen emeğe ve sarf edilen çabaya fazlasıyla değmiştir.     

Geçen yıla nazaran bu yılki Kültür Sanat Festivali ve 3. Kitap Fuarı'nın usta ve tecrübeli ellerden geçtiği ilk bakışta anlaşılıyor.

Her yıl bu tür etkinliklerin belediye tarafından düzenlenmesi şehrimizin tanıtımı açısından son derece faydalı. 

Hele bunun gelenek haline getirilmesi ve periyodik olarak kutlanması ilçe sakinlerini çok memnun ediyor.

Biz kitap fuarlarını hiçbir şeyle kıyaslayamayız.

Bunu bir ticari meta olarak da göremeyiz.

Kitap gibi çalışmalar ve etkinlikler, bir ilin veya bir ülkenin aydınlanmasına yönelik etkinliklerdir. Burada para ikinci plandadır.

Bundan dolayı böylesine önemli faaliyetlerde bulunurken, mevcut şehrin yöneticileri fuara özel önem veren çalışmalar yapmalıdır.

Örneğin; sadece açılışlarda değil, arada bir de olsa kitap ve yazar stantlarını gezmeli ve ilgililerden bilgi alıp sohbet etmeli ve teşvik olsun diye bol bol kitap alışverişi yapmalı ve bunu ilgili birimlere hediye etmelidir.

Yani şehrin valisi veya kaymakamı, belediye başkanı el ele vererek düzenledikleri kültür festivalinin daha şenlikli ve verimli geçmesi için kitap veya yazar reyonlarına zaman ayırmalıdırlar.

Çerkezköy Belediyesi'ni, Kültür Müdürlüğünü, çalışanlarını ve emeği geçenleri kutluyor, tebrik ve takdirlerimizi sunuyoruz.

FAHRETTİN MASUM BUDAK