Gözden kaçırmayın

Çorlu’da organize suç örgütü üyelerine nefes kesen operasyonÇorlu’da organize suç örgütü üyelerine nefes kesen operasyon

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından Yarbay Ali Bey Anıtı önünde düzenlenen Anma Programı’na Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, Cumhuriyet  Halk Partisi Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulaziz Yeniyol ve vatandaşlar katıldı.

527 KİŞİ ŞEHİT DÜŞTÜ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Cem Düzen “Ertuğrul Fırkateyni, Japonya'da 3 ay kaldıktan sonra 15 Eylül 1890 tarihinde Japonya'nın Yokohama şehrinden İstanbul'a hareket etti. Gemi hareket ettiği gece büyük bir kasırgaya tutuldu. Kasırga gemiye zarar verdi ve Ertuğrul Fırkateyni su almaya başladı, 16 Eylül 1890 tarihinde, Oşima Adası civarında Kaşinozaki burnunda kayalara sürüklendi ve kayalıklara çarparak ikiye bölünerek battı. Kazada gemi kumandanı Mirliva Osman Paşa, Tekirdağlı hemşehrilerimiz Ertuğrul Fırkateyni kaptanları, Yarbay Ali, Yarbay Cemil ve Binbaşı Ömer Bey dahil olmak üzere 527 kişi şehit olmuş, 69 kişi kurtulmuştu. Kurtulanlara ilk yardımı Kaşinozaki Feneri görevlileri ve Oşhima köylüleri yaptı. Şehit olanların naaşları Kaşinozaki Feneri yakınlarında bir tepeye defnedilerek ilk Ertuğrul Şehitliği inşa edildi” dedi.

ŞEHİTLER ADINA ÇELENK BIRAKILDI

Düzen’in konuşmasının ardından Ertuğrul Fırkateyni şehitleri için dua edildi. Sonrasında Vali Soytürk tarafından Rumeli İskelesi’nde Ertuğrul Fırkateyni şehitleri adına çelenk bırakıldı.

Haber / İrem BANÇO