Gözden kaçırmayın

Yıldızkent Köprülü Kavşağı’nın resmi açılışını Bakan Uraloğlu yaptıYıldızkent Köprülü Kavşağı’nın resmi açılışını Bakan Uraloğlu yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Buluşmaları Programı kapsamında Kırklareli’ne geldi.

“BİZ SADECE MİLLETTEN TALİMAT ALIRIZ”

AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı’nda düzenlenen Türkiye Buluşmaları Programında konuşan Bakan Bak, AK Parti'nin milletin partisi olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde iktidar olarak hizmete devam ettiklerini, her alanda hizmetler yaptıklarını ifade eden Bakan “AK Parti, kurulduğu günden bu yana sadece milletin taleplerini gerçekleştirdi. Biz sadece milletten talimat alırız, emir alırız, bizim felsefemiz bu” dedi.

“YURT KAPASİTESİNİ 980 BİNE ÇIKARDIK”

AK Parti’nin sessiz yığınların sesi ve kimsesizlerin kimsesi olarak yola çıkıp hizmet kervanına devam ettiğini söyleyen Bak, bakanlık olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. 2002 yılında 180 bin olan yurt kapasitesini 980 bine çıkardıklarını kaydeden Bakan Osman Aşkın Bak, “860'a yakın yurdumuzda gençlerimize hizmet veriyoruz. Bu yıl da 2024, 2025 eğitim öğretim yılında yurt yerleştirmeleri yaptık. Şu ana kadar yüzde 91 civarında yerleştirme var ve devam ediyor” dedi.

“YILDA 1,5 MİLYON ÇOCUĞA BURS VE KREDİ VERİYORUZ”

Bu zamana kadar yılda ortalama 1,5 milyon çocuğa, 500 bini burs, 1 milyonu da kredi olmak üzere burs ve kredi verdiklerini kaydeden Bak, "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" çalışmalarıyla ilgili de bilgi verdi.

VATANDAŞ VE ESNAFLA BİR ARAYA GELDİ

Türkiye Buluşmaları Programı kapsamında geldiği Kırklareli’nde vatandaşlarla ve esnafla da bir araya gelen Bakan Osman Aşkın Bak, “Kırklareli sokaklarında dolaşırken hemşehrilerimizin çayını içtik, esnaf kardeşlerimize bol ve bereketli kazançlar diledik. Bizlere kalplerini açan Kırklareli’nin güzel insanlarına misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

“ZİYARET ETMEYİ İHMAL ETMEYELİM”

Kırklareli Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan vatandaşlarla da bir araya gelen Bakan Bak, “Sevgili gençler; büyüklerimizin hayır dualarını alalım. Tecrübelerini bir yol gösterici görerek onları ziyaret etmeyi ihmal etmeyelim” dedi.

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ” 

Kırklareli’nde gençlerle de buluşan Bakan Bak, Kırklareli Valisi Birol Ekici ve Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut’u da ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bakan Bak, Kırklareli'nin gençleri, çocukları yarınlara sağlıkla, mutlulukla ve sporla yürüsün diye var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Bakan Bak, Kırklareli Belediyesi FBO Kadın Basketbol Takımı ile Adana temsilcisi 01 Adana Kadın Basketbol Takımı’nın maçını da izledi.

Haber / İrem BANÇO