Gözden kaçırmayın

İl su kurulları, ilk toplantılarını yaptıİl su kurulları, ilk toplantılarını yaptı

Olayın 5 Eylül ve 8 Eylül tarihleri arasında Malkara'da meydana geldiğini söyleyen Gürcün, “Bu sürece ilişkin daha evvel kamuoyuna çeşitli kere açıklamalarda bulunduk. Ancak Tekirdağ Barosu’nun kurumsal olarak bu süreçte yaptıklarının ve ne yapacağının da altına çizmek için bir kez daha buradayız. Öncelikle Sıla Bebek soruşturma dosyasındaki gizlilik kararındaki hususlara da riayet etmek şartıyla Sıla Bebek dosyasıyla ilgili bir kısım önemli gördüğümüz hususları bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyoruz. Öncelikle yavrumuzun ayın 8'inde meydana gelen son durumu uyanmama hali üzerine hastaneye başvuruluyor ve hastanede çocuğumuzun cinsel istismara uğradığına dair çok ciddi bulgular ve vücudunda yara izleri tespit edilmesi üzerine derhal soruşturma makamlarına durum aksettiriliyor. Ancak ifade etmek gerekir ki daha henüz bu tespit yapılmadan evvel de soruşturma makamı çocuğun koruma altına alınması ile ilgili bir karar zaten veriyor. Ayın2’sinde bir başvurusu var çocuğun annesinin hastaneye düşme sebebiyle ve aradan geçen bir hafta sonra tekrar düşmesi sebebiyle gidince savcılık çocuk hakkında bir koruma kararı veriyor. Arkasından da bu vahim mevzu ortaya çıktı” dedi.

“ETKİN BİR SORUŞTURMA YÜRÜTÜLDÜ”

Savcılığın bu dosyada derhal soruşturmayı derinleştirerek, gözaltılar yaparak 5 kişiyi gözaltına aldığını ifade eden Gürcün, “Bunların ikisi 18 yaşından altında küçük çocuklar. İkisi yetişkin ve bir de anne. Alınan ifadelerin ardından 5 kişi de tutuklanıyor. Şu anda soruşturmada bugün itibariyle suç mahallinde keşif de yapılmış. Savcılık tarafından yavrumuzun şu anki durumuna sebep olan hususların neden kaynaklandığının tespit edilmesi için uğraşılmaktadır. Soruşturma makamlarıyla yapmış olduğumuz görüşmeler tam bir şeffaflık ve iş birliği içerisinde gitmekte. Savcılık bizlerle soruşturmanın gerekli bilgilerini ve kamuoyunun doğru aydınlatılması yükündüğümüz gereğince taleplerimize karşılık verdiği için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Burada Tekirdağ kamuoyunun içinin rahat olması gerekiyor. Etkin bir soruşturma yürütüldü. Henüz daha raporlar gelmeden ATK raporları henüz daha ulaşmadan savcılık itirafları aldı ve suçluları bulmuş oldu. Ayrıca ATK raporlarıyla durum tescil edilmiş oldu” dedi.

“ÇOCUĞUMUZUN SAĞLIK DURUMU ŞU AŞAMADA KÖTÜ, STABİL OLARAK DEVAM EDİYOR”

Şehir Hastanesi’nde tedavisi devam eden Sıla bebeğin sağlık durumunu da paylaşan Gürcün, “Çocuğumuzun sağlık durumu şu aşamada kötü, stabil olarak devam ediyor. Ne yazık ki beyin kanamasının etkileri birden fazla yerde meydana geldiğinden darbeler, beyin kanaması birden fazla yerde ortaya çıkınca bebeğimiz ciddi bir travmayla karşı karşıya. Dualarımız bebeğimizle” diye konuştu.

“3 GÜN SONRA EVLADINI BİR KEZ DAHA TESLİM EDİYOR”

Tüm şüphelilerin sanık olarak en ağır cezayı alması için de mücadele ettiklerini söyleyen Gürcün, “Bu mücadelemiz devam edecek” dedi. 2 Eylül’de Sıla bebeğin bir kez daha darbeye maruz kaldığını dile getiren Gürcün, “Artık bunun darp mı yoksa bir darbeye bağlı düşme mi, bunun netleştirecek olan soruşturma makamlarıdır. 2 Eylül'de anne Bakiye, çocuğunun düşmesi gerekçesiyle bir başvuru yapıyor. Şikayet veriyor. Ancak şikayet ettikten hemen 3 gün sonra şikayet ettiği kişinin yaşadığı eve evladını bir kez daha teslim ediyor. Bu anlamıyla aslında çocuğunun başına gelenleri tespit etmesine rağmen gerekli soruşturma yürütmesi için şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere adli makamlara başvurmak yerine çocuğunun üzerinde elde ettiği bulguları da gizleyerek ayın 8'ine kadar evladını hastaneye götürmeyen bir kanunen anneden bahsetmemiz gerekiyor. Bu anlamda çocuğun bugünkü sağlık durumunun ortaya çıkmasından sebebiyet veren aslında bu geç müdahale” diye konuştu.

“KEŞİF YAPILDI”

Bugün mahallede olayın oluş biçimiyle ilgili keşif yapıldığını söyleyen Gürcün, “Cinsel istismar olayının vuku bulduğu sırada evde başka çocukların da olduğu ve çok yaşlı durumda olan bir babaannenin bulunduğunu biliyoruz. Çocuklar 2 şüpheli, 2 suça sürüklenen çocuk. Kapıyı kapatarak ne yazık ki çocuğumuzun üzerinde bu elim fiilleri gerçekleştirdiklerini öğreniyoruz. Savcılık makamları tüm dijital verileri el koymuş durumda. Bunlar inceleniyor. Başkaca suç ve suç şüphesi oluşturacak ne varsa bunlarla ilgili de ek tahkikat yürütülecek” dedi.

“YETİŞKİN ŞÜPHELİLERDEN HİÇBİRİ ÜVEY BABA DEĞİL”

Annenin yaklaşık iki, iki buçuk ay önce cezaevinden tahliye edildiğini ifade eden Gürcün, “Uyuşturucu kullanmak ya da satmak suçlamasıyla gözaltına alınıyor ve tutuklanıyor. Tutuklandığı süre boyunca çocuklarına teyzeleri göz kulak oluyor, ancak çıkar çıkmaz tekrar çocuklarını alıyor” dedi. Olay ilk ortaya çıktığında bir üvey baba istismarı olarak ifade edildiğini ancak yetişkin şüphelilerden her ikisinin de üvey baba olmadığını dile getiren Gürcün, “Anne bir evlilik birliği içerisinde, yani evli. Ancak 4-5 yıldır evli olduğu kişiyle görüşmüyor. Yine çocuğun biyolojik babası başka bir şehirde yaşamakta. Malkara'da yaşamıyor. O da çocuğunu kabul etmemekte. Velhasıl göz göre göre gelen bir olaydan bahsediyoruz” dedi. Gürcün, Tekirdağ Barosu olarak bu davayı sonuna kadar takip edeceklerini dile getirdi.

Haber / Şaban KARDEŞ