Taşmedreseli ülkücüler, Ataşehir- Örnek Mahallesi, Salon Vadi'de toplanarak 12 Eylül'ün yıldönümünde idam edilen ve işkencede öldürülen arkadaşlarını bir kez daha andılar.

  Kadim Yurtlar Derneği'nin düzenlemiş olduğu "12 Eylül Temalı" toplantıya yurdun çeşitli yerlerinden gelen Taşmedreseliler ile çeşitli makamlarda görev alan ülkücüler katıldı. Saat 13.00’te başlayan toplantıyı her zaman olduğu gibi çağımızın Dede Korkut'u Orhan Çakıroğlu açtı.

 Çakıroğlu konuşmasında "Türk ezeldir ve ebeddir. İşkenceler, idamlar Yüce Türk milletinin evlatlarını yıldıramayacaktır" dedi ve dimdik ayakta olduklarını ve geleceğe emin adımlarla yürüdüklerini belirtti. İç ve dış düşmanların entrikalarına dikkat çekti.  Kadim Yurtlar Dayanışma Derneği Başkanı Erhan Öztunç da selamlama konuşmasında 12 Eylül'ü lanetleyerek "Allah o günleri bir daha göstermesin" dedi.

  Eski milletvekili ve İstanbul Eski Ocak Başkanı Ahmet Çakar da "Bizler her zaman uyanık olmak ve faal bir şekilde çalışmak zorundayız" dedi.

  İstanbul Ocak Eski Başkanı Erdem Karakoç da "Alparslan Türkeş'in yolundan ayrılmamalıyız, sağa sola sapmamalıyız ve bir yerde toplanmalıyız" diyerek ayrılığın bizleri zayıflattığının üzerinde durdu.

  Bu toplantıda12 Eylül'de şehit edilen ve işkencelerde öldürülen ülkücüler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Daha sonra 12 Eylül cellatlarının işkenceleri dile getirildi. Bir arkadaşımız ağabeyisinin işkenceden dolayı erkeklikten edildiğini, bu sebeple çocuğunun olmadığını belirtip o dönemi ve dönemin idarecilerini nefretle anarken gözlerine ve duygularına hakim olamadı.

   Yazar Fahrettin Masum Budak da "12 Eylül birkaç cümleyle anlatılacak bir olay değildir. 12 Eylül 1980 Darbesi'nde kan var, gözyaşı var. Acı ve ızdırap var. Yıllarca suçsuz yere hapis yatan insanlar var. Perişan olmuş yuvalar ve dağılan aileler var. İşkenceden ölen yüzlerce insan var. Masum olduğu halde idam edilen ülkücüler ve devrimciler var. Kısaca zalimlik, gaddarlık ve alçaklık var" dedi.

  Suçsuz, günahsız uzun süre hapishanelerde çile çeken bazı ülkücüler de Amerikan'ın ve Batı'nın uşağı "beşli cuntanın" cehenneme vasıl olduklarından bahisle; 12 Eylül'le Türk milliyetçilerinin iktidara gelmesinin engellendiğini ve vahşi kapitalizmin tamamen önünün açıldığının altını çizdiler!

  FAHRETTİN MASUM BUDAK