Gözden kaçırmayın

Emir Can İğrek, Tekirdağlılarla buluşacakEmir Can İğrek, Tekirdağlılarla buluşacak

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri devam ediyor. Önceki akşam da saat 19.30’da ‘Alevli Günler’ isimli tiyatro oyunu Çerkezköylülerle buluştu.

USTA SANATÇILAR YER ALDI

Saat 19.30’da ÇOSB Konferans Salonu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen oyunda; 1992-2002 yılları arasında yayınlanan Mahallenin Muhtarları dizisinin yanı sıra pek çok dizi, film ve tiyatro oyununda rol alan Erkan Can, 2002-2006 yılları arasında yayımlanan En Son Babalar Duyar isimli televizyon dizisindeki "üçkağıtçı hayırsız damat Kadir" rolüyle tanınan, 2008-2012 yılları arasında yayımlanan Akasya Durağı adlı dizide "Sinan Kaya" karakterini canlandıran Levent Ülgen, 1986 yılından beri birçok televizyon dizisi, reklam filmi ve sinema filminde rol alan Güven Kıraç ve sanatçı, tiyatro aktörlüğünün yanı sıra sinema, televizyon ve seslendirme çalışmaları da yapan Bahtiyar Engin rol aldı.

HEM GÜLDÜRDÜ HEM DÜŞÜNDÜRDÜ

Oyunu Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Kurmay Albay Erkan Bulut, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Kubilay Sinan Keşki, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda sanatsever izledi. Irmak Bahçeci’nin yazdığı 2 perdelik oyun, çocukluğundan beri hiç ayrılmamış olan Kasap Hayri, serbest muhasebeci Mensur ve Türk Kültürü profesörü Tarık Öztürk’ün başından geçenleri anlattı. Türk kültürü üzerine yaptığı çalışmalar sonucu Türklerin ilk dini olan Şamanizm’e inanmaya başlayan Tarık Öztürk’ün kanser olduğunu ve 6 ay ömrünün kaldığını öğrenmesinin ardından inancı gereği öldükten sonra yakılmak istemesi üzerine farklı olana yaşam hakkı vermeyen düzenle karşı karşıya gelen üç kafadarın, başvurdukları her yerde başka komediler yaşaması, her türden anlaşmazlık ve anlayışsızlıklarla karşılaşması anlatıldı. Bu son isteği yerine getirmek için verilen trajikomik mücadele izleyicileri yer yer güldürürken, zaman zaman da düşündürdü.

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Oyunun ardından usta sanatçılar ayakta alkışlanırken, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur tarafından sanatçılara çiçek takdim edildi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU