Gözden kaçırmayın

İl su kurulları, ilk toplantılarını yaptıİl su kurulları, ilk toplantılarını yaptı

Cumartesi günü Bülent Ecevit Parkı’nda düzenlenen Mevlid Kandili özel programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.  Gökhan Ergün ve Necmettin Ötün tarafından ilahi ve kasidelerin okunmasının ardından semazen gösterisi sunuldu.

“PEYGAMBER EFENDİMİZİN YOLU; GÜZELLİKLER YOLUDUR”

Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Mevlid kandilinizi tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. İslam dininin evrensel mesajını bizlere ulaştıran, güzel ahlak timsali, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamber Efendimizin yolu; güzellikler yolu, hak, hakikat, adalet, sadakat, ahlak yoludur. O’nun yolu, merhamet, şefkat, hoşgörü, birlik, beraberlik yoludur. Bu yol ki; kin, nefret ve intikam toplumunu sevgi, muhabbet, şefkat ve rahmet toplumuna dönüştürmüştür. Efendimizin bizlere vaaz ettiği güzelliği ve doğruluğu, emaneti koruyan insanı eşref-i mahlukat olarak görüp hakkını vermeyi, hayırda yarışmayı, birbirini sevip saymayı hasılı her yönüyle hayırlı bir insan olmayı hayatımızın düsturu haline getirmeli bu şuurla hayatımızı tanzim etmeliyiz” dedi.

“HEPİMİZİ DERİNDEN YARALADI”

Son günlerde yaşanan kahredici olaylar, aylardır Filistin’de yaşanan zulüm ve dünyanın farklı noktalarında yaşanan hadiselerin kendilerini derinden yaraladığını söyleyen Çetin, “Tüm bu üzücü olaylar aslında alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin evrensel mesajlarının uygulanmadığını ve insanlık değerlerinden nasıl uzaklaştığımızı göstermektedir. Güzelliklere erişme, af ve mağfirete ulaşmanın vesilesi olan bu kutlu gecenin Peygamber Efendimizi hakkıyla anlamamıza, O’nun tüm insanlığa ilettiği evrensel mesajlarını doğru bir şekilde idrak etmemize ve uygulamamıza vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE KUTLANIYOR

Başkan Mustafa Çetin, Kapaklı’da milli ve dini bayramların, özel gün ve kandillerin çeşitli etkinliklerle birlik ve beraberlik içerisinde kutlandığını ifade ederek, programa katılanlara teşekkür ederken, vatandaşların Mevlid Kandilini de tebrik etti.

ÇİÇEK VE PLAKET TAKDİM ETTİ

İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş da Peygamber Efendimizin hayatından ve Mevlid Kandili’nin faziletinden bahsetti. Karataş’ın duası ile sona eren programın ardından günün anısına Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin Gökhan Ergün, Necmettin Ötün ve Prof. Dr. Mustafa Karataş’a çiçek ve plaket takdim etti.

Haber / İrem BANÇO