Diyarbakır'a bağlı Silvan İlçe Belediyesi'nde bir süreden beridir illegal, illegal olduğu kadar da bir takım hain icraatların yapıldığına dair haberler okuyoruz!

 

Adı geçen belediye, ilçe kent meydanının adını değiştirerek "Rindexan" koydu. Bu Meydan 1.Kılıç Arslan Meydanı olarak biliniyordu. 1.Kılıç Arslan Anadolu'yu Haçlılara dar eden büyük bir devlet adamıdır. Mezarı da Silvan'dadır. Anadolu Selçuklu Devleti'nin de hakanıdır.

 

Böyle bir kahraman devlet adamının adını silip yerine kim olduğu tamamen hayal ürünü olan bir kadının adını vermek ihanet değilse, nedir?

 

PKK bölgede adım adım Türk izlerini silmeye çalışıyor. Doğu ve Güney Doğu'nun her yeri buram buram Türk kokarken ve her karışı Türk'ün kanıyla sulanmış bir vatan parçası iken, PKK'nın siyasi kanadı Dem'in bunu yavaş yavaş ve sinsice sildirmesi ve yok etmeye çalışması yeni bir meydan okumanın bir başka versiyonudur.

 

Bölge yüzyılda gör ne hale getirildi. Hem de Cumhuriyet döneminde... Orada yaşayan Türkler, Türk yurdunda asimile edildi. Sanki birkaç yüzyıl önce Diyarbakır Türk'ün başkenti olmamış, sanki Van-Erciş Türk Milletine bir zamanlar başkentlik yapmamış gibi!..

 

Böyle bir idare tarzı olamaz! Böyle bir anlayış olamaz! Gidin bakın Batı ülkelerine; bir asır içinde milletleşme projelerini tamamlayıp mesele olmaktan çıkardılar. Biz ne yaptık? Biz de öz vatanımızda özümüze asimile politikaları geliştirdik. Meseleyi örttük, görmezden geldik ve tehlikenin boyutlarını sümen altı ettik. Zaten son senelerde de hep "canbaza bakı" oynadık. Sürekli Suriye'yi ve Suriyelileri konuşur olduk. Oysa Suriyeli konusu o kadar da zor bir mesele değildir. Sadece karşılıklı anlaşmaya bağlı bir meseledir. Oturup anlaşırsın, sığınmacıları gönderirsin olup biter.

 

Bura da öyle midir? Öz elimizden özümüze kuyu kazıyoruz! Adamlara bu devleti yıkmaları için maaş veriyoruz ve hazineden büyük miktarlarda para yardımında bulunuyoruz.

 

Silvan Belediyesi bununla kalmadı, şehrin girişlerine Kürtçe "Hoş Geldiniz" tabelaları astırdı. Ayrıca anonslarını Kürtçe yapmaya başladı. Bu icraatlar ihanete eş değerdir. Yapanlar da göz yumanlar da ağır cezalar ödemek için şimdiden hazır olsunlar!