Cumartesi günü Taşmedreseli ülkücüler arkadaşları Kemal Koyuncu'ya geçmiş olsun çıkarması yaptılar.

Bir süreden beri kanser tedavisi gören Kemal Koyuncu, 40-50 yıllık arkadaşlarını karşısında görünce duygulu anlar yaşadı. Yaklaşık yüz kişiden oluşan bir topluluk, yurdun çeşitli yerlerinden gelerek Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinin Taşoluk Köyü’ne adeta akın ettiler. Taşmedreseli Kemal Koyuncu, bu vefa abidesi arkadaşlarını, ilerlemiş hastalığına rağmen ayakta ve kucaklayarak karşıladı.

Bir yamacın döşünde, yeşillikler ve çamlıklar arasında kurulu bu güzel mütevazi evin dört bir yanı sanki mis gibi bir havayla sarılmıştı. Ortam buram buram oksijen pompalıyordu. Söz konusu küçücük ev sırtını bir yamaca, önünü ise derin bir vadiye bırakmıştı. Bir zamanlar Türkiye'nin kurtuluşuna kanlarını ve canlarını sunan bu dev yürekli insanlar, ağabeylerinin hastalığını duyunca hiç üşenmeden koşup gelmeleri tam bir fazilet sembolü ve tam bir insanlık örneği idi.

Sevinenler, üzülenler, kucaklaşanlar birbirine karışmıştı. Kucaklaşma ve şifa dileklerinden sonra çaylar içildi, sohbetler yapıldı ve ülke meseleleri konuşuldu. Yıllardır birbirini göremeyen hapishane arkadaşları burada hasret giderip maneviyat pompaladılar.

Taşmedreseli ülkücülerin yüzlerinden tebessüm eksik olmuyordu. Herkes Kemal Koyuncu'yu görmenin ve ziyaret etmenin mutluluğunu yaşıyordu. Aslında hüzünle sevinç birbirine karışmıştı. Reis Kemal Koyuncu'nun hastalığını duyup gelen herkes bir süre hüzünle karşı karşıya kaldılar. Ancak onun mikrofonu eline alıp ülke sorunlarını bu sindinde şevkle ve heyecanla anlatması onun için gelenleri çok sevindirmişti.

Bu ziyaretten duyulan memnuniyeti ifade etmek ve bunu kelimelere dökmek gerçekten çok zordu. Kemal Koyuncu ve ailesinin gördüğü bu gönül ve yürek yakınlığına duydukları memnuniyet, gururlarını okşamış ve onurlarına onur katmıştı.

Bir anlamda Taşmedreselilerin ağabeyi olan Kemal Koyuncu için herkes kalkıp duygu ve düşüncelerini aktardı. Önce Kemal Koyuncu konuştu. Duyguluydu. Titrek ve coşkulu sesiyle topluluğa hitap ederken sanki bu yolda 60 senelik mücadelesinin özetini çıkarıyor gibiydi.

Erdem Karakoç'un önderliğinde düzenlenen bu toplantıda herkes kalkıp burada duygularını paylaştı. Birçok insan duygu seli yaşadı ve gözyaşlarına hâkim olamadılar. Ağlayanlar vardı. Kemal Ağabeylerini yere göye sığdıramayan Taşmedreseliler çoğunluktaydı. Yıllarca birlikte yattıkları Reislerinin hakkını teslim etmek için cümle kurmakta zorlandılar.

Kimi Taşmedreseli onun cezaevi hatıralarını anlatırken adaletinden, kimi insan onun ahlakından, kimi insan da onun faziletinden ve yiğitliğinden bahsetti. Taşmedreselilerin 75 yaşındaki bu yiğit insanı ahır ömründe duyduğu bu övücü ve sitayişkâr sözlerle oturduğu yerde hep hüzün gözyaşları döktü.

Bu tarihi günü görmek, belgelemek ve geleceğe aktarmak için Marmara Haber ve Çerkezköy Gazetesi'nin sahibi Şaban Kardeş ve çalışanları canlı yayın arabalarıyla birlikte kalkıp Trakya'dan gelmişlerdi.

Bu ziyarette birçok tanınmış sima hazır bulundu. Başta Ressam, Yazar, Kocakurt Yunus Meral, Yazar Emine Özgenç, Taşmedreseli Yazar Fahrettin Masum Budak, bu davada gözlerini kaybeden Ejder Kolsuz ve isimlerini sayamadığımız nice kahramanlar ve eski belediye başkanları ve eski milletvekilleri....

Ülkücülerin bu manevi desteği inşallah ona ilaç gibi gelir, iyileşmesine ve bağışlanmasına vesile olur.

FAHRETTİN MASUM BUDAK