Kim düşündüyse, kim hayata geçirdiyse bize göre çok muazzam bir işe imza atmıştır.

Geçen gün misafirimi yolcu etmek için belediyenin önünde bulunan "Akıllı Durak'"a gittik.

Kimseye sormadan, etmeden "Akıllı Durak" panosuna bakarak otobüsümüzü bekledik.

Bu "Akıllı Durak" kavramını uzun uzun seyrettim ve incelemeye başladım.

Gerçekten müthiş bir uygulama! Yanımda bulunan konuğumla bu konuyu konuşmaya başladık.

Hangi numaralı otobüs, hangi mahalleden, kaç dakikaya gelecek ve hangi tarafa ve hangi mahalleye gidecek, hepsi yazıyla geçiyordu. 

Bu çağdaş uygulama ile nasıl bir mesafe kat ettiğimiz ortadaydı. Konuğumun dilinden dökülen "Siz bu projeyle birçok büyükşehri geride bıraktınız! Helal olsun" sözleri gururumu okşadı.

Evet, doğrudur, Çerkezköy, Türkiye'nin yüzlerce ilçesinden biridir ama göz bebeği olan bir ilçesidir. Belediyenin uygulamaları ve halkımızın gayretleri bizleri büyük illerden yarışır bir hale getirdi. Modern caddeleri, ferahlı sokakları, tertemiz kaldırımlarıyla il olmayı çoktan hakkettik.

Sadece getirilen yenilikleriyle değil, güçlü ve yaygın sanayisiyle, ulaşım ve iletişim ağıyla, İstanbul'a, Avrupa'ya, Karadeniz ve Marmara Denizi'ne yakınlığıyla il olabilecek en büyük ve en yakın adayımızdır.

Eğer, çalışmalar aynı hız ve aynı tempoyla giderse, en kısa zamanda hızlı tren de Çerkezköy'den gelip geçerse yaşadığımız bu ilçeyi kimse tutamayacaktır.

Ayrıca, Çorlu, Lüleburgaz ve Çerkezköy üçgenine tüm uçakların inip kalkabileceği büyük bir Trakya Havalimanı yapılırsa Çerkezköy değil ilçelerin, tüm illerimizin göz bebeği olacaktır.

"Akıllı Durak"ların yaygınlaştırılması dileklerimle belediyemizi ve emeği geçenleri tebrik ederim.

FAHRETTİN MASUM BUDAK