İsrail, 7 Ekim 2023 tarihinden beri başlattığı savaşta adeta soykırım uyguluyor.

Bu savaş, savaş değildir. Savaşın kendine özgü kuralları vardır.

İsrail bu kuralların hiçbirine uymuyor. Suç işliyor. Hem de büyük bir suç işliyor. Savaşta, yaşlılara, çocuklara ve kadınlara dokunulamaz. Hastahanelere bomba atılamaz.

Okullar hedef alınamaz.

Günahsız ve masum insanların sığındığı kamplar bombalanamaz.

Canını kurtarmak için toplu göçe zorlanan insanların üzerine mermi yağdırılamaz.   

Apartmanlar, dükkanlar ve alışveriş mekanları yerle bir edilemez! İbadethaneler; cami ve kiliseler imha silahlarıyla ortadan kaldırılamaz. Rasgele halkın üzerine mermiler boşaltılamaz. Eğer bir ülke bunu yapıyorsa bilin ki bunun adı savaş değil, "soykırımdır."

Uluslararası hukukta da "soykırım"ın cezası bellidir.

İsrail soykırım yapmakla kalmıyor, Gazze'de kaçıp canını kurtaranları topluca göçe zorluyor. Bir anlamda vatanlarından, yerlerinden ve yurtlarından ediyor.

İsrail korku nedir bilmiyor.

Ortadoğu'da katliam ve soykırım yaptığı bu insanların soydaşlarıyla beraber ebediyete kadar birlikte yaşayacağını hesap etmiyor.

Dünyada hiçbir toplumda olmayan böyle bir cesareti İsrail kimden alıyor? Elbette ki Amerika'dan ve Batı ülkelerinden.. Peki, İsrail bu ülkelerden cesaret alırken, Batı ülkeleri hangi ülkelerden cesaret alıyor?

"Batı ülkeleri de bilimden, teknolojiden ve güçten cesaret alıyor" dediğinizi duyar gibi oluyorum.

Hayır, bence kesinlikle hayır! Başta Amerika olmak üzere tüm Batı ülkeleri cesareti, İslam ülkelerinden alıyor. Gerçekten de Batı ülkeleri bu cesareti İslam ülkelerinin pasifliğinden, suskunluğundan ve güç birliği oluşturamamasından alıyor.

İslam ülkelerinin ağzına bakıp ona göre tavır alıyorlar. İsrail'e tonlarca bomba, tonlarca mermi, tonlarca füze ve tonlarca son teknoloji silahlar gönderdiler.

İHA ve SİHA'larıyla, uzun menzilli füzeleriyle ve yağmur gibi yağdırdıkları diğer lojistik araç gereçleriyle bu vahşi savaşın sürdürülmesine yardımcı oldular.

Olmaya da devam ediyorlar! 

İsrail'in eti, budu bellidir.

Bu kadar uzun bir süre savaşamaz!

Soykırımcı devlet vurdukça, kırdıkça, yok ettikçe ve Gazze halkını yeryüzünden sildikçe Haçlı devletlerden mükafatını fazlasıyla alıyor!

FAHRETTİN MASUM BUDAK