Bereket versin ki arada bir de olsa yağmur yağıyor. Yoksa Çerkezköy'de ne kadar dikilmiş ve büyümüş ağaçlar varsa kuruyup gidecek! Park ve Bahçeler Müdürlüğü bu konuda ne iş yapar bilmiyorum. Caddelerde ve parklarda ağaçlar susuzluktan kavrulup kururken, kılını dahi kıpırtmayan bu kuruluş, keyif çatıp yağmurun yağmasını bekliyor.

 Yıllardır gözleyip duruyorum. Her yaz mevsiminde sayısz ağaçlarımız susuzluktan kuruyup gidiyor. Yaz sıcaklarına dayanamayan baz hassas ağaçları tesbit edip yağmursuz sıcak ortamlarda ara ara sulansa olmaz mı?

 Bu ağaçlar ne zorluklarla dikiliyor ve ne zorluklarla büyütülüyor! Bir şehri şehir yapan geçmişin izlerini taşıyan ağaçları ve tarihi yapılarıdır. Bunların kıymetini bilmek zorundayız. Her tarafı beton yığınına dönen bir kentin ne önemi var? Ağaç demek medeniyet demektir.

  Kavurucu sıcaklarda hazırlıklı olmak o kadar mı zordur? Belediyenin her türlü imkanı vardır. Su isteyen ağaçlar anında tesbit edilip kısa zamanda sulanması sağlanamaz mı? İllâki yağmuru mu bekleyeceksiniz? Yağmurdur yağmadı, ne olacak? Binbir meşakkatle dikilen ve bakılan bu ağaçlar insanların şaşkın bakışları altında kuruyup gidecek mi?

  İnanın ki, bunaltıcı güneşin altında dolaşırken, aklıma hep sıcağa dayanıksız bu ağaçlar gelmektedir.

Göz göre göre kuruyup gitmesine dayanamıyorum. Hiç bir canlı yakıcı sıcaklara dayanamadığı gibi ağaçlar da dayanamıyor. 

İnsanlar ve hayvanlar için nasıl bir önlem alınıyorsa, ağaçlar için de bir önlem düşünülmelidir. Yeşilin ve ağacın bol olduğu yerde mutluluk ve ferahlık vardır. Öyle "saldım çayıra, mevlam kayıra" cinsinden tedbir almaktansa hiç almamak daha evladır. 

Biz halk olarak kentini, ağaçlarını, çiçeklerini, parklarını; cadde ve sokaklarda başıboş dolaşan sahipsiz hayvanlarını çok iyi tanıyan, bilen ve hazırlığını buna göre yapan bir belediye kadrosuna özlem duyuyoruz. Bize iş yapan lazımdır, oturup seyreden değil..

Tüm belediye kurumlarını başkanın çalışma temposuna ayak uydurmaya çağırıyorum.

Belediyelerin yan gelip yatma yeri olmadığını Park ve Bahçeler Müdürlüğüne hatırlatmak vatandaşlık görevimizdir.

FAHRETTİN MASUM BUDAK