Gözden kaçırmayın

Sıfır Atık Belgesi alan ilk belediye olduSıfır Atık Belgesi alan ilk belediye oldu

Vali Soytürk, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alırken, Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, İl Emniyet Müdür Vekili Murat Tabak, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı SG Yüzbaşı Can Çakıcı eşlik etti. Ziyaret esnasında Mobil Göç Noktası personeli tarafından yabancıların parmak izi sorgusu da yapıldı.

 

 

KİMLİK KONTROLLERİ YAPILIYOR

Tekirdağ Valiliği’nden yapılan açıklamada, düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan uygulama ve denetimlerle güvenlik güçlerinin, düzensiz göçmen olduğundan şüphelendikleri kişilerin kimliğini kontrol ettiği belirtilerek, “Kimliğini ibraz edemeyen yabancılar gerekli kontrollerin sağlanması amacıyla Mobil Göç Noktası adı verilen araçlara davet ediliyor. Burada Göç İdaresi Başkanlığı personeli tarafından göç veri tabanı üzerinden biyometrik verilere ilişkin parmak izi sorgulaması yapılıyor” denildi.

 

 

GERİ GÖNDERME MERKEZİNE GÖNDERİLİYORLAR

Yasal kalış hakkı olmadığı belirlenen yabancıların, sınır dışı işlemlerine başlanması üzerine geri gönderme merkezlerine gönderildikleri belirtilen açıklamada, “Uygulama faaliyete geçmeden önce durumundan şüphelenilen yabancı, polis merkezi ya da geri gönderme merkezine götürülüyor ve gerekli kontrolleri burada gerçekleştiriliyordu. Uygulama sayesinde yabancıların yasal kalış haklarının olup olmadığı çok kısa bir zaman içerisinde tespit ediliyor” bilgisi verildi.

 

 

3 BİN 500 YABANCI UYRUKLU ŞAHIS SORGULANDI

Tekirdağ ve ilçelerinde İl Göç Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan faaliyetler kapsamında 2 adet mobil göç aracının hizmet verdiği ifade edilen açıklamada “Kolluk kuvvetleri eşliğinde yapılan sorgulamalar neticesinde gerekli iş ve işlemler yürütülmektedir” denildi. Bu kapsamda yapılan sorgulamalarda Tekirdağ ve ilçelerinde yaklaşık 8 aylık bir süre zarfında 3 bin 500 yabancı uyruklu şahsın sorgulanarak gerekli iş ve işlemlerinin yapıldığı belirtildi.

Haber / Şaban KARDEŞ