Son yirmi yıldan beri hep duyarım. Belediye başkanları şehrin ortasında atıl bir vaziyette duran Anfi Tiyatro binasını "şöyle yapacağım, böyle yapacağım" diye söz verirler ama nedense bir türlü kazmayı vurmak akıllarına gelmez.

Hiç unutmuyorum.

Belediye başkanlarının tümü hizmet vaatlerinin arasına bu sorunu mutlaka sıkıştırmışlardır. Kimi "yıkıp otopark yapacağım" demiş, kimi "çok amaçlı bir bina yapacağım" demiş ve kimi de "burasını genişletip meydan yapacağım" diyerek oy ve destek istemişlerdir.

Seçilir seçilmez de burası unutulmuş ve başka vaatlerin veya başka sözlerin peşine düşülmüştür.

Buraya verilmesi gereken öncelik adeta unutulmuş ve bunun yerine şehrin diğer alanlarına öncelik tanınmıştır. 

Oysa atıl bir olarak duran Anfi Tiyatro binasına öncelik vereceğini sandığımız mevcut belediye başkanı bu konuda en ufak bir beyenat bile vermiyor.

İlçenin göbeğinde harabe görüntüsüyle durması herhalde yetkililerin hoşuna gidiyor! 

Neyi bekliyorlar, doğrusu anlamakta zorluk çekiyoruz.

Anfi Tiyatro'nun alt katları çeşitli sivil kuruluşların işgali altındadır. Ufak tefek bir kirayla kahve yapılan dükkânlar bazı sivil kuruluşların arpalığına dönmüştür.

Anfi'nin bulunduğu lokasyon Malkoçoğlu Caddesi'ni boğmuş vaziyettedir.

Bu enkaz yığını kaldırılarak geniş bir dönel kavşağa çevrilip sıkışan trafiğe çözüm getirilebilir.

Hatta sokak olarak adlandırılan ama birçok caddeden daha işlek durumda olan Kosva Sokağı da cadde statüsüne kavuşturulabilir.

Malkoçoğlu Caddesi trafiğin yükünü kaldıramıyor.

Hastahane, adliye ve SGK trafiği genellikle bu caddenin üzerine binmiştir.

Hele bazı saatlerde fabrikalara işçi taşıma servisleri de trafiğe çıkınca yoğunluktan dolayı herkes öfke nöbetleri geçiriyor!

Şehircilik uzmanları ne der bilmiyorum ama bize göre Anfi'nin yeri bir an evvel değerlendirmeye alınmalı ve trafik akışının normale dönmesi için odak noktası burası olmak şartıyla bir çözüm yolu bulunmalıdır.

FAHRETTİN MASUM BUDAK