Gözden kaçırmayın

Tekirdağ Oda ve Borsaları Müşterek İstişare Toplantısı Çorlu’da yapıldıTekirdağ Oda ve Borsaları Müşterek İstişare Toplantısı Çorlu’da yapıldı

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, açılışta yaptığı konuşmada “Ben de 6 Şubat depreminde Kilis’teydim. Deprem anında deprem sonrasında bütün gelişmeleri yaşadım. Çok zor bir durum Allah bir daha böyle bir durum inşallah yaşatmaz ama bu depremlerden önce alınması gereken tedbirler var” dedi.

“252 OKULU TESTTEN GEÇİRMİŞİZ”

Bunların başında kentsel dönüşümlerin geldiğini söyleyen Vali Soytürk, “Eğer eski binaları, dayanıksız binaları biz yenileriyle değiştiremezsek kayıplarımız çok olacaktır. Biz bugün Tekirdağ’da yeni okullar yapma hamlesi yapıyoruz. Bunun sebebi 10 yıl önce şimdiki İçişleri Bakanımızın burada Vali iken okullar depreme dayanıklı mı test ettirelim demesinden kaynaklı olarak 252 okulu testten geçirmişiz. Büyük bir kısmını güçlendirmişiz. Geri kalan kısmını da hep beraber elbirliğiyle yeniliyoruz. Yıktık, yenilerini yapıyoruz” diye konuştu.

“TAKİP ETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

 Aynı şeyin diğer kamu kurumlarında da vatandaşların evlerinde de yapılması gerektiğini kaydeden Soytürk, “Bu bence en önemli tedbir. Deprem olduktan sonra yapılacak işler var. Depremleri bir araya getirecek buluşma noktaları bunlardan biridir. Bununla ilgili büyükşehir belediyesinin çalışmalarını yakinen izliyorum. Kadir Başkan döneminde her ilçeye buluşma noktaları, toplanma noktaları ile ilgili çalışmalar yapıldı. Altyapı ihaleleri yapıldı, büyük bir kısmı tamamlandı ve onu takip etmeye devam ediyoruz” dedi.

 

 

“HAYIRLI OLSUN”

 Ayrıca Tekirdağ AFAD’ın, gönüllü arama-kurtarma ekipleri oluşturma konusunda ciddi çalışmalar yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini söyleyen Soytürk, “Bu rakamları belli bir sayıya ulaştırabilirsek, ne kadar çok arama-kurtarma ekibimiz olursa o kadar çok canı kurtarabiliriz diye düşünüyoruz. Bugün açtığımız tesis, afet eğitimi ile ilgili önemli bir nokta olacaktır” dedi. Emeği geçen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a, ÇİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Kırçuval’a, dernek üyelerine ve diğer emeği geçen herkese çok teşekkür eden Soytürk, binanın hayırlı olmasını temenni etti.

TOPLANTI VE AFET EĞİTİM MERKEZİ BİNASI’NI GEZDİLER

Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Ardından Vali Soytürk ve protokol üyeleri, Toplantı ve Afet Eğitim Merkezi Binası’nı gezdi. Açılışa Vali Recep Soytürk’ün yanı sıra AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Saray Belediye Başkanı Abdul Taşyasan, AK Parti Tekirdağ Eski Milletvekili Metin Akgün, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, ÇİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Kırçuval, TRAKYASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Celal Öğücü ve ÇİSAD üyeleri katıldı.

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ