Gözden kaçırmayın

Korkunç kazada 5 kişi can verdiKorkunç kazada 5 kişi can verdi

Mahalleye verilecek doğalgazla ilgili çalışmaların geçtiğimiz günlerde başladığını kaydeden Yanıkağıl Mahalle Muhtarı Erdal Arıcan, “Yaklaşık bin 550 nüfuslu mahallemize çelik boru hattı kuruldu. Bizim Büyükyoncalı yoluna doğru ana boru geçiyordu. O boru Velimeşe’ye giden boru hattına bağlandı. Belediye Başkanımıza konuyu ilettik ve kendisi de gerekli yerlerle konuştu. Köyün içerisinden geçirdik. İki tane branşman bırakıldı. Doğal gazla ilgili her şey hazır. İmar yönünden onaylattığımız zaman ve illa ki kazmaya da gerek olmayacak. Yollarımız da belli olduğu zaman Büyükşehir Belediyesi onayından sonra Yanıkağıl doğal gaza hazır olacak. Biz doğal gazın geleceği müjdesi için vatandaşlarımıza 2026 kışını söylüyoruz” dedi.

“ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise, “Mahallemizden ana hat geçiyor. Bu geçen ana hat için branşman bırakılmasını istedik. İlk noktada mahalleye doğal gazın dağıtılabileceği noktalar belirlendi. GAZDAŞ’ın yetkilileriyle görüştük, onlar da bütçe ayıracaklar. Bütçe ayrıldıktan sonra mahalleye gazı verdireceğiz” dedi.

“BÜTÇESİNİ SIKIŞTIRACAĞIZ”

Yanıkağıl Mahallesi’nin imar planı yaptıkları bir mahalle olduğunu, gelişmeye ve büyümeye açık bir yer olduğunu ifade eden Başkan Çetin, “Yaptığımız imar planına göre yaklaşık 10-20 yılda nüfusu 25-30 binlere gelecek bir imar planı var. Tek branşman yetmeyeceği için iki branşman, yani dağıtım noktası belirledik. Bütçesini sıkıştıracağız. En yakın zamanda gazın dağıtılmasını sağlayacağız. Buradaki çalışmaların ardından Bahçeağıl Mahallesi’ni gündeme getireceğiz. Diğer iki mahallemiz ise küçük ve kırsal olduğu için onlar ilerleyen süreçte olacaktır. Yanıkağıl güzel olacak. İmarıyla, gazla birlikte Yanıkağıl Mahallemiz güzel sitelerin olduğu bir yer olacaktır” dedi.

Haber / Buse AKIN