Gözden kaçırmayın

Korkunç kazada 5 kişi can verdiKorkunç kazada 5 kişi can verdi

Pazar günü 13.00-17.00 saatleri arasında düzenlenen Üretici Şenliği’nde kurulan stantlarda, üreticiler yetiştirdikleri doğal ürünleri ve el emeği göz nuru eserlerini sergiledi. Yerel üretim ve kadın emeğinin teşvik edildiği şenlik, katılımcılar ürünlerini tanıtarak doğrudan tüketiciyle buluşturdu.

 

 

ŞENLİK ALANINA TRAKTÖR İLE GELDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer de şenlikte kadın üreticilerle buluştu. Şenlik alanına kadın bir çiftçi ile birlikte traktörle gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Yüceer, kadın üreticilerle sohbet etti. Tüm stantları tek tek ziyaret ederek ürünleri inceleyen Yüceer, yerel üretimin desteklenmesi ve kadın emeğinin görünür kılınmasının önemini vurgu yaptı. Etkinliğe Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da katıldı.

 

 

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ulaş Ay yaptı. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak, kırsal kalkınma alanında yaptıkları çalışmaları anlatan Dr. Ulaş Ay, düzenledikleri üretici şenliğinin hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

“TARIMSAL KALKINMADA KADINLARIN ÖNCELİKLİ BİR ROLÜ VAR”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer de tarımsal kalkınmada kadınların öncelikli bir rolü olduğunu vurguladı. Sadece 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutlamak için değil, aynı zamanda kadın emeğini görünür kılmak için de bir arada olduklarını dile getiren Yüceer, “Çünkü sizler emeksiniz, güçsünüz, ellerinizle ve yüreğinizle hayatı yoğuranlarsınız. Bu ülke güzelleşecekse, kadınların emeğiyle güzelleşecek” dedi.

 

 

“KADIN ÇİFTÇİLER VE AİLE İŞLETMELERİ ANA HEDEF KİTLEMİZ”

Hem üreticiyi hem de dar gelirli vatandaşları destekleyecek projeler üreteceklerini dile getiren Yüceer, “Tekirdağ’ın bereketli topraklarına sahip çıkıyor, çiftçilerimizi yalnız bırakmıyoruz. Tarımsal kalkınmanın öncelikli hedefi kadın çiftçileri desteklemek. Göreve geldiğimiz günden bu yana fide desteğinden sulama projelerine, makinelerden coğrafi işaret çalışmalarına kadar, pek çok alanda kadın üreticilerimize destek olduk ve olmaya devam ediyoruz. Ayrıca kadınların emeğine katma değer kazandırmak için kooperatifler aracılığıyla yöresel ürün pazarları kuracağız. Gastronomi okulu ve mutfak sanatı eğitim merkezimizi de açarak yerel lezzetlerimizi geleceğe taşıyacağız. Kreş projelerimiz, meslek edindirme kurslarımız ve istihdam ofislerimizle kadınların iş gücüne katılımını artıracağız. Tarımsal ekonomi kadınlarla var olacak. Kadın olmazsa üretim de uygarlık da olmaz. Bu yüzden kadın çiftçiler ve aile işletmeleri ana hedef kitlemiz” dedi.

 

 

“KADIN KAZANIRSA SOFRA BEREKETLENİR”

Gıda ve Tarım A.Ş. ile Halk Et, Halk Ekmek ve Halk Süt projelerini hayata geçirerek hem üreticiyi hem dar gelirli vatandaşları destekleyeceklerini söyleyen Yüceer, “Aşevi projemizi ve sabit kent lokantalarımızı da tamamlayarak dayanışmanın gücünü artıracağız. Kadınların azmiyle toprak yeşeriyor, yarınlarımız güvence altına alınıyor. Kadın kazanırsa sofra bereketlenir” diye konuştu. Bu organizasyona emeği geçen tüm kadınlara ve katılımcılara teşekkür eden Yüceer, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutlarken, şenliğin de bereketli olmasını temenni etti.

YÖRESEL LEZZET OLAN MÜRDÜRLÜ MERCİMEKLİ SALATA YAPTILAR

Prof. Dr. Halim Orta’nın moderatörlüğünde tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım ve ünlü yemek yazarı Sahrap Soysal’ın katılımıyla düzenlenen söyleşinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, ünlü yemek yazarı Sahrap Soysal ile birlikte bir yöresel bir lezzet olan mürdüklü mercimekli salata yaptı. Yüceer ve Soysal, salata yaparken keyifli bir sohbet de gerçekleştirdi. Hazırlanan salata, katılımcılar tarafından da beğeniyle karşılandı. Yüceer ve Soysal, Trakya müzikleri eşliğinde kadınlarla birlikte oyun da oynadı.

ÇOCUKLAR VE YETİŞKİNLER İÇİN AKTİVİTELER DÜZENLENDİ

Üretici Şenliği’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Edirne Belediyesi kent orkestraları sahne aldı. Çocuklar için panayır oyunları, fide ekme ve keçe çalışmaları gibi etkinliklerin yanı sıra yetişkinler için de saksı boyama gibi aktiviteler düzenlendi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU