Gözden kaçırmayın

Korkunç kazada 5 kişi can verdiKorkunç kazada 5 kişi can verdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Salonu’nda düzenlenen toplantının açılışında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Salih Uğur Alver, “Daire başkanlığı olarak her zaman muhtarlarla iletişim halindeyiz” dedi.

 

 

“MUHTARLAR, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI”

Diyalogun önemine vurgu yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer de “Hizmetlerin vatandaşa en hızlı ve en verimli şekilde ulaştırılması sürecinde muhtarların üstlendiği rol son derece değerli. Muhtarlar, demokrasinin temel taşı. Muhtarlarımız, yerel yönetimlerin vazgeçilmez bir parçası olarak mahallelerimizin sesi ve temsilcisi konumundalar. Biz de bu doğrultuda hizmet yolculuğumuzun ilk basamağında yer alan mahalle muhtarlarımızla bir araya gelmek istedik. Muhtarlarımız, Demokrasimizin temel taşı, vatandaşa hizmet yolunda bizim en değerli yol arkadaşımızdır.  Köy ve mahallelerin gerçek temsilcileri, demokrasi zincirinin ilk halkası, yerel yönetimlerin kurucu unsuru olan muhtarlarımızın, hizmetlerin vatandaşa ulaşma noktasında üstlendiği rol yadsınamaz” dedi.

“HER ZAMAN MUHTARLARIMIZLA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman muhtarlarla iletişim halinde olduklarını kaydeden Yüceer, “Bu iletişimi daha da ileri noktaya götürmek, geri bildirimi hızlandırmak ve ortak çalışma ile en iyi en doğru hizmeti en çabuk şekilde mahallelerimize götürme adına Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığımızı kurduk. Muhtarlarımız mahallelerde bizim gözümüz, kulağımız durumundalar. Sorunları yerinde ilk tespit eden sizlersiniz. Dolayısıyla sizi dinlemeden bir şeyler yapabilmemiz çok zor. Sizin talepleriniz, öneri ve beklentileriniz bizim için son derece önemli çünkü biliyoruz ki muhtarlarımız vatandaşlarımızla bizim aramızda köprü vazifesi görmektedir. Vatandaşımız ilk iş olarak muhtarlarımızın kapısını çalmaktadır. Dolayısıyla muhtarlarımızla her zaman iletişim halinde olacağız. Halkımıza hizmet yolunda her zaman muhtarlarımızla birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu.

“SUYUN ÇIKARILDIĞI MESAFE HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Tekirdağ’da kullanılan suyun yüzde 89’unu yeraltından çıkardıklarını kaydeden Yüceer, “Suyun çıkarıldığı mesafede her geçen gün artıyor. Su kaynaklarımız hızlı bir şekilde tükeniyor. Acilen yerüstü su kaynaklarına, barajlara ihtiyacımız var. Su çıkarma ve iletme maliyetimiz çok yüksek. Bu anlamda hem altyapımızı güçlendiriyor hem de enerji maliyetini düşürme ve temiz enerji kullanma adına da Güneş Enerji Santralleri inşa ediyoruz. Ayvacık Barajı bu yılın sonunda tamamlanıyor. 21 km’lik iletim hattı için de ihaleye çıkıyoruz” dedi.

“SU SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ”

Bu çalışmalar ile birlikte Kapaklı ve Saray’ın su sorununu tamamen çözüme kavuşturacaklarını söyleyen Yüceer, “Doğru planlamaya ve kaynaklarımızı doğru kullanmaya ihtiyacımız var. Bu konuda da öz varlıklarımızı artırma yoluna gittik ve 116 aracı bünyemize kattık. Vatandaşlarımızın ulaşım talepleri var. Hiçbir mahallemizde ulaşım sorunu kalmayacak. Geçtiğimiz günlerde 80 No’lu hattımızı devreye soktuk ve bu hattımız Kapaklı, Saray, Çerkezköy ve Süleymanpaşa arasında hizmet verecek. Hastalarımızın hastaneye ulaşması noktasında öğrencilerimizin üniversiteye ulaşması noktasında yaşanan sıkıntıları da ortadan kaldırmış olduk” ifadelerini kullandı.  Kreş konusunda da çalışmalarının olduğunu söyleyen Yüceer, “11 ilçeye kreş yapmak için kolları sıvadık. Olabilecek en kısa sürede kreşlerimizi tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Sosyal desteklerimize başladık. Emekliye yıllık 12 Bin TL Pazar desteği, öğrencilerimize yıllık 12 Bin TL burs desteği uygulamamızı başlattık” dedi. Başkan Yüceer toplantının ardından mahalle muhtarları ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Haber / İrem BANÇO