Gözden kaçırmayın

“Menopoz dönemini yaşam tarzı değişiklikleri ile rahat geçirmek mümkün”“Menopoz dönemini yaşam tarzı değişiklikleri ile rahat geçirmek mümkün”

Kemik iliği nakil servisinde düzenlenen kutlama programına Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Rektör Yardımcısı ve Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Alkin Çolak, Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri İlyas İpek, Kemik İliği Nakil Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Hakkı Onur Kırkızlar, Yardımcı Sorumlu Hekimleri Doç. Dr. Elif Gülsüm Ümit, Dr. Öğr. Üyesi Tuğcan Alp Kırkızlar, yöneticiler, öğretim üyeleri ve asistanlar katıldı.

EDİRNE VE BÖLGE AÇISINDAN ÖNEMLİ

Törende yapılan konuşmalarda yapılan işlemin Edirne ve bölge açısından önemi ve nakil ekibinin başarısı anlatılarak, hastanenin ilik nakli konusunda bundan sonraki hedefleri üzerinde durulurken, bu tür bir uygulamanın Sofya, Selanik ve İstanbul arasındaki geniş coğrafyada yapılamadığı, bundan sonra bu şehirlerdeki hastaların yüksek maliyetli büyük şehirlere gitme zorunluluklarının önüne geçerek, bir alternatif olmasının hedeflendiği belirtildi.

SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE TABURCU EDİLDİ

Hematolojik-onkolojik hastalıkların tedavisinde, biyoteknolojik gelişmelere rağmen kemik iliği nakli, en etkili yöntemlerden biri olarak kabul edilirken, Tıp Fakültesi Hastanesi’nde son birkaç yıldır hastanın kendi iliğinden nakil yapıldığı, yeni bir “ilk” başarılarak, başkasının kök hücresi ile bir nakil işlemi gerçekleştirildiği ve hasta, sağlıklı bir şekilde taburcu edildiği ifade edildi. Hastanede düzenlenen tören sonrasında bu naklin başarısı dolayısıyla Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, hasta Sakine Gürpınar’a bir fincan takımı hediye ederken, ardından da kutlama pastası kesildi.

Haber / Buse AKIN