Gözden kaçırmayın

Başkan Akay, muhtarlarla yemekte buluştuBaşkan Akay, muhtarlarla yemekte buluştu

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 13.00’de başlayan kongreye Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Gökay Keleşoğlu, Yunus Erçin, STK temsilcileri, kurum müdürleri, muhtarlar, Kent Konseyi üyeleri ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığına Kent Konseyi eski başkanlarından Serkan Karagöz seçilirken, divan heyetine ise Fikret Şener, Tolunay Kanturer ve Hüseyin Ülger seçildi. Programın açılışında konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Keleşoğlu, Kent Konseyi’nin Çerkezköy için önemli bir oluşum olduğunu ifade ederek, “Bu platformda bulunan bütün unsurlar Çerkezköy’ün kalkınmasına, sorunların çözümü noktasında elini taşın altına koyan bir birim olması gerekir” dedi.

 

 

“KENT KONSEYLERİ KENTE DEĞER KATIYOR”

Genel kurula katılan herkese teşekkür eden Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol da adaylara başarılar diledi. Uzun zamandır Kent Konseyi’nin içerisinde yer aldığını söyleyen Üstünol, “Kent konseyleri kente değer katmaktadır. Türkiye'de başarılı kentlik ruhunu, kentlik statüsünün, gerçek kentlik ruhunu, gerçek kentlik statüsü kazanmış belediyelerin, kent konseyleriyle birlikte müşterek ve paydaş bir kent hayatı sürmesi, kentlerin refahını ve huzurunu artırdığını gözlemledim. Çerkezköy’ümüz, Trakya'daki kent konseylerinin talep görmesi anlamında en önde gelen şehridir” diye konuştu.

 

 

“BİLGİ VE BİRİKİMİMİ ÇERKEZKÖY İÇİN HARCAMAYA TALİBİM”

Konuşmaların ardından önergeler ve faaliyet raporu görüşüldü. Görüşmelerin ardından genel kurul adayların konuşmalarıyla devam etti. Çerkezköy’de 58 yıldır gazetecilik yaptığını kaydeden Çerkezköy Kent Konseyi Başkan Adayı Seyit Süren, “Çerkezköy’e yıllarca ciddi katkılar sağladım. Bilgi ve birikimimi Çerkezköy için Kent Konseyi Başkanlığı için harcamaya talibim. Bu nedenle aday oldum” dedi. Halkın desteği ile yola çıktığını söyleyen Süren, tüm adaylara başarılar diledi.

 

 

“ENGELLİLER MECLİSİNDE CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIM”

Diğer aday Gülnur Kocaçınar da “Kent Konseyi adaylığını silah zoruyla yapmadım. Gönüllü olarak geldim. Kadınlarımız ve sokak hayvanları üzerine çok ciddi çalışmalar yaptım. Mensubu olduğum Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi çatısı altında tüzük gereği yapamadım. Takdir eder seçilirsem tüm üyelerimizle birlikte bu çalışmaları yapacağım” dedi. Kimse ile bu dönemde yarış içinde olmadığını söyleyen Kocaçınar, seçimi kim kazanırsa o arkadaşlarla engelliler meclisinde canla başla çalışacağını kaydetti.

 

 

“TİYATRO ANLAMINDA ÇOK CİDDİ DESTEKLERDE BULUNDUM”

Adaylardan Volkan Kuru da siyasetçi olmadığını, hiçbir siyasi partinin içinde yer almadığını, bütün siyasi partilere eşit mesafede olduğunu belirterek, “Türbedereliyim ve onunla gurur duyuyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında yaklaşık 10 yıldır ateşle savaşıyorum. Yüzlerce ve binlerce hayvan kurtardım, yine yüzlerce ve binlerce insanın hayatına dokundum. Bu mesleğimle de her zaman gurur duydum” dedi. Bundan 10 yıl önce Kent Konseyi ile tanıştığını söyleyen Kuru, 10 yıldır Kent Konseyine tiyatro anlamında çok ciddi desteklerde bulunduğunu söyledi.

 

 

74 OY KULLANILDI

Adayların konuşmalarının ardından seçimlere geçildi. 74 delegenin oy kullandığı seçime beyaz liste ile katılan Volkan Kuru 37 oy alarak başkanlığa seçilirken, seçimlere sarı liste ile katılan Gülnur Kocaçınar 29 oy, seçime mavi liste ile katılan Seyit Süren ise 7 oy aldı. Kullanılan oyların biri ise geçersiz sayıldı. Volkan Kuru başkanlığındaki Kent Konseyi’nde Yürütme Kuruluna Erhan Buzkuş, Ersin Çavdar, Funda Özer, Faik Onur Kaya, Fikri Güzel, Hasan Keçe, İdris Ünaldı, Mehmet Çetin, Serkan Avcı, Zafer Şengöz seçildi. Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan Kuru, “Bugün seçimi sadece Volkan Kuru kazanmadı, seçimi ekibi kazanmıştır. Biz hep beraber olduğumuz sürece Kent Konseyinde güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Haber / İrem BANÇO