Gözden kaçırmayın

Başkan Akay, muhtarlarla yemekte buluştuBaşkan Akay, muhtarlarla yemekte buluştu

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla Çanakkale’de gerçekleştirilen İl Belediye Başkanları Çanakkale Buluşmasına katıldı. Çanakkale’de düzenlenen buluşmada, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde uygulanan belediyecilik projeleri değerlendirildi, yerel yönetimlerin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

 

 

“SEÇİME KADAR İNADIM İNAT GİTTİLER”

Çanakkale buluşmasında konuşan Özgür Özel, “Bu güzel ülke 100 yıl önce büyük imkansızlıklarla kuruldu ve bugüne gelene kadar sata sata bitiremedikleri KİT’leri, kumpaslarla çökertemedikleri ordumuzu, Cumhuriyet’in tüm kurumlarını kurduk. Ve çok kısa sürede dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir toplumsal mutabakatla Türkiye Cumhuriyeti ilk 15 yıl içinde, ardından devam eden süreçlerde hızla yoksulluktan kurtulan, salgın hastalıkları yenen, milli gelirini artıran, işsizliği azaltan, toplu iğne üretemezken motor fabrikaları, vagon, uçak fabrikaları kuran, Sümerbanklarla, lastik fabrikalarıyla önce ihtiyaç olan alanları birer birer tesis eden, bu ülkenin rafinerilerini, limanlarını kuran bir süreci yaşadık. Cumhuriyet’in ilk 20 yılında, 25 yılında yaşananlar, son 20, 25 yılında tüketildi, yıpratıldı, içi boşaltıldı. Kimi hedef alındı. Kimi ortadan kaldırıldı, kimi işlevsizleştirildi. Aşı üreten Hıfzıssıhhayı kapattılar, pandemide memlekete ne büyük eksiklik yaşattıklarını gördük. Orduyu kumpas davaları ile perişan ettiler. İlinizin değerli iki milletvekiliyle, onurla görev yaptığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni işlevsizleştirmek, etkisizleştirmek ve bir kişinin aldığı kararların denetlenmeden uygulandığı ve felaketlere Yüce Meclis’in bile engel olamadığı bir sürece Türkiye’yi sürüklediler. Bugün yaşanan yoksulluğun, bugün yaşanan Türk parasının değersizliğinin yegâne sebebi, Meclis’i, aklı, bilimi dışlayan, ‘ben bilirim’ diyen anlayışın yaşattığı ekonomik felakettir. Seçime kadar inadım inat gittiler. ‘Enflasyon olsun, tedbir alınmasın, millet felaketin farkına varmasın, para bol dolaşsın’ dediler. Seçimden sonra Mehmet Şimşek’i getirdiler. Mehmet Şimşek kendinden önceki yapılanlara ‘irrasyonel’ dedi. Kendi politikalarına ‘rasyonel’ dedi” ifadelerini kullandı.

 

 

“GÜVEN VEREN KİŞİ OLDUĞUNU GÖSTERDİNİZ”

Özel, “Sizler israf etmeyen, tasarruf eden, kibir değil tevazu gösteren, milletin parasını sadece millet için harcayan, iktidarın yalnız bıraktığı yoksulların yanında duran, milleti unutan iktidara sosyal belediyecilik dersi veren yol arkadaşlarımızsınız. Ve Türkiye’deki pandemi süreci gösterdi ki panik halinde, kimse ne yapacağını bilemezken, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin belediye başkanları, ‘Yukarıdan ne talimat gelecek? Mutlaka bir şeyler yaparlar, bekleyelim, görelim’ derken, sizler her biriniz, o günkü belediye başkanlarımız o pandemi sürecinde inisiyatif alan, terzileri toplayıp maske diktirmeye başlayan, dokuma fabrikalarını maske fabrikalarına dönüştüren, sokağa çıkamadığı için çalışmayanların var olduğunu bilip evinde duran onlara yemek, erzak ulaştıran, çalışamayan meslek gruplarını görüp onlara destek veren, ödenemeyen borçları kapatan ve pandemi sırasında merkezi yönetimden bir şey beklemek yerine yerelde inisiyatif kullanmanın ne kadar kritik olduğunu gösteren anlayış Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliği anlayışıdır. Eşgüdüm önemlidir, merkezin yerele yapacağı katkılar, vereceği talimatlar kıymetlidir. Ama bunu yerelde bir yerel lider olduğu, o yerel liderin sorunlar ortaya çıktığında buna yerelden ilk reaksiyonu veren ve orada liderlik eden, önderlik eden ve güven veren kişi olduğunu sizler gösterdiniz” dedi.

 

 

“KENTLERİMİZİN GELECEĞİNE DAİR ÖNEMLİ KONULARI ELE ALDIK”

Çanakkale buluşmasına katılan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın da yaptığı değerlendirmede, “Yerel yönetimler olarak, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in liderliğinde Çanakkale’de gerçekleştirdiğimiz toplantıda, kentlerimizin geleceğine dair önemli konuları ele aldık. Altyapıdan çevreye, sosyal hizmetlerden kültür-sanata kadar geniş bir yelpazede halkımızın ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirdik. Yerel yönetimler olarak, her şehrin potansiyelini ortaya çıkaracak projelerle, Türkiye’nin refahını yükseltme ve daha yaşanabilir kentler inşa etme hedefimize kararlılıkla ilerliyoruz. Birlikte, yerelden ulusala yayılan bu güçlü adımlarla halkımıza daha adil, sürdürülebilir ve umut dolu bir gelecek sunacağız” dedi.

Haber / İrem BANÇO