Gözden kaçırmayın

Trakya’da 304,3 milyon dolarlık ihracat, 253 milyon dolarlık ithalat yapıldıTrakya’da 304,3 milyon dolarlık ihracat, 253 milyon dolarlık ithalat yapıldı


TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kıymetli üyelerine, İçişleri Bakanlığı’nın ‘Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Alanındaki Politikaları’yla ilgili yaptığı çalışmaları ve yürüttüğü projeleri aktaran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Kadın-erkek fırsat eşitliğini ülkemizin ilerlemesi ve gelişmesi için temel bir gereklilik olarak görüyoruz” dedi.

Üzerinde büyük bir hassasiyetle durdukları konuların başında kadına şiddetin geldiğini söyleyen Yerlikaya, “Şiddetin her türlüsünü olduğu gibi kadına yönelik şiddeti de asla ve asla kabul etmiyoruz” dedi.

İçişleri ailesi olarak 600 bin personele sahip olduklarını belirten Yerlikaya, “2024 yılında kadın personel sayımız toplam personel sayımızın yüzde 10’ununa ulaştı. Önümüzdeki yıllarda bu oran inşallah daha da artacak. Üzerinde büyük bir hassasiyetle durduğumuz konuların başında kadına şiddet geliyor” dedi.

İLK 6 AYDA 166 KADIN YAŞAMINI YİTİRDİ
2023 yılında 308 kadının uğradığı şiddet nedeniyle hayatını kaybettiğini söyleyen Yerlikaya, “2024 yılının ilk 6 ayında ise 166 kadın maalesef yaşamını yitirdi. Şiddetin her türlüsünü olduğu gibi kadına yönelik şiddeti de asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu konunun çözümüne yönelik de her türlü çalışmayı, girişimi en güçlü şekilde destekliyoruz” dedi.

“BİN 500’E ÇIKARDIK”
Elektronik kelepçe projesiyle yüksek riskli pek çok olası şiddet vakasını önlemeyi başardıklarını dile getiren Bakan Yerlikaya, “1 Temmuz 2024 itibarıyla aktifte 689 vaka Elektronik İzleme Merkezince aktif olarak izlenmektedir. 2023 yılında elektronik kelepçe kapasitemiz bindi. Bunu yüzde 50 artırarak bin 500’e çıkardık” bilgisini verdi.

“6 MİLYON 597 BİN KİŞİ TARAFINDAN İNDİRİLDİ”
“KADES” uygulamasının da bu alanda verdikleri mücadelede çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Bakan Yerlikaya, “Hayata geçirildiği günden bugüne 6 milyon 597 bin kişi tarafından indirilen KADES uygulamasında 1 milyon 219 bin ihbar alındı. Bu ihbarlar en hızlı şekilde değerlendirildi ve en yakın güvenlik birimlerimizce müdahalede bulunuldu” dedi.

Haber / Şaban KARDEŞ