Geçtiğimiz günlerde gazetemize gelen bir haber, tüm muhabirlerimizi harekete geçirdi.

Derhal olayın vuku bulduğu adrese gidilerek konuyla ilgili yetkililerden bilgi alınmaya çalışıldı. 

Endüstri Meslek Lisesi'nde okuyan Büşra Yılmaz adlı genç bir kızımız, Tik Tok'ta PKK propagandası yapmaktan dolayı jandarma ve emniyet birimlerince gözaltına alınmıştı.

Genç kız, okuduğu okulda gözaltına alınarak savcılığa ve oradan da tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edilmişti.

Genç kızın davranışlarına ve "Tik Tok’a" yüklediği sözlere sıradan bir gözle bakıldığında bu olayı zamane çocuğunun yaptığı bir heves olarak değerlendirebiliriz. Nitekim sosyal medyada bu tür yöntemlere başvurup beğeni ve reyting yoluyla meşhur olanlar az değildir. Ancak Büşra Yılmaz bence bu değildir.

PKK'ya sempati duyduğu açık ve nettir. İşlediği suçtan kurtulmak için böyle bir açıklama yaptığı bellidir.

Bereket versin, ailesi DEM'li değildir. PKK'dan bir bağlantısı yoktur. Evlerinde yapılan arama ve taramadan da bunu anlamak mümkündür.

Bu evde Atatürk'ün fotoğrafı ve Türk Bayrağı'nın asılı olması buna kuvvetli bir delildir. Ne var ki, bütün bunlar hiç kimseyi yanıltmamalıdır.

Olay yakından takip edilmelidir. 

DEM, bu genç kızımızın duygularından yararlanabilir. Ortada bir pişmanlık var ama bu korkudan da olabilir. Burada ailenin sağlam duruş sergilemesi ve PKK sempatizanlarından gelen yardım taleplerini reddetmesi kızın "terör bataklığına" düşmeden kurtarılmasına vesile olmuştur.

Ailelere bu tür olaylarda çok önemli görevler düşmektedir.

Cehaletin ve gençliğin verdiği dinamizmle çocuklar yanlış yola sapabilir. Bu saptandığı ve fark edildiği andan itibaren okul, aile ve devlet el ele verip sorunun üstesinden gelmelidir.

Büşra Yılmaz, bu davranışıyla ileride önüne çıkacak olan birçok imkandan yararlanmaktan yoksun bırakılacağını hissetmiş olmalı ki, hem savcılıkta hem mahkemede hem de çıkarıldığı televizyonda pişmanlık duyduğunu ve cehaletinin kurbanı olduğunu söyleyerek kamuoyundan özür diledi.

Ancak her şeye rağmen örgüt, kıvama gelmiş ve örgüte sempatiyle bakan bu kızdan yaralanmak için her zaman pusuda bekleyecektir. Ailesiyle birlikte emniyet ve okul kontrolü elden bırakmamalıdır.

Olayın bir PKK propagandasına dönüşmesiyle derhal ve hızlı bir şekilde harekete geçen jandarma ve emniyet birimlerini, soruna gösterdikleri hassasiyetten dolayı kutluyor, güçlü sözcüklerle pişmanlığını ve cehaletini dile getiren olayın faili Büşra Yılmaz'ı televizyona çıkararak, örgütün siyasal kanadının sinsi tezgahına engel oldukları için gazetemiz çalışanlarını tebrik ediyorum.

FAHRETTİN MASUM BUDAK