Gözden kaçırmayın

We Are Social ve Meltwater tarafından hazırlanan Dijital 2025 Türkiye raporunda yer alan mobil kullanım verilerini değerlendiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2025 yılı itibarıyla Türkiye nüfusunun 87,6 milyona ulaştığını ifade etti.
İNTERNET KULLANICILARININ YÜZDE 97,6’SI CEP TELEFONUNA SAHİP
Nüfusumuzun yüzde 92,1’ine denk gelen 80,7 milyon kişinin cep telefonu kullandığını dile getiren Uraloğlu, “İnternet kullanan kişi sayısı nüfusun yüzde 88,3’ünü oluşturuyor. Ülkemizde 77,3 milyon internet kullanıcısı var. Söz konusu rapora göre 16 yaş ve üzeri internet kullanıcılarının yüzde 97,6’sı cep telefonuna; yüzde 62,8’i ise masaüstü veya dizüstü bilgisayara sahip” bilgisini verdi.
YÜZDE 96,9’U CEP TELEFONU KULLANIYOR
Ayrıca, 16 yaş ve üzeri internet kullanıcılarının yüzde 96,9’unun internete erişim için herhangi bir cep telefonu kullandığını, bunu yüzde 95,2 ile akıllı telefonların takip ettiğini kaydeden Uraloğlu, “İnternette geçirilen süre ise günlük ortalama 7 saat 13 dakikaya ulaştı. Bu sürede mobilin payı yüzde 56.3. Yani günlük ortalama 4 saat 4 dakikayı cep telefonlarımız aracılığıyla internette geçiriyoruz. Bilgisayarlarda ve tabletlerde geçirilen günlük süre ise 3 saat 9 dakika” dedi. Uraloğlu “,Ayrıca Türkiye’deki web trafiğinin ise yüzde 73,1’inin cep telefonları oluşturuyor. En yakın takipçisi dizüstü ve masaüstü bilgisayarların payı yüzde 25,5” diye konuştu.
Haber / İrem BANÇO
Yorumlar
Yorum Yap