Gözden kaçırmayın
Kültürel Miras İş Birliği Protokolü’nün imzaları atıldıTÜBİTAK tarafından iki aşamalı değerlendirme süreci uygulanan 1003-Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Uygulamaları çağrısı kapsamında, Eczacılık Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Habibe Yılmaz’ın alt projesinin yürütücülüğünü yaptığı “Otizm Spektrum Bozukluğunda Potansiyel Yeni Tanı ve Tedavi Stratejilerinin Geliştirilmesi” başlıklı proje önerisi desteklenmeye uygun görüldü.
3 MİLYON TL BÜTÇELİ
Trakya Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nden araştırmacıların ortak çabaları ile hazırlanan, 3 milyon TL bütçeli proje ekibinde Eczacılık Fakültesi Eczacılık Temel Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elvan Bakar, Farmakoloji Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Z. Ayça Çevikelli Yakut, Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ruhan Deniz Topuz ve Dr. Öğr. Üyesi Gözde Aktürk yer alıyor. Ayrıca projede, Eczacılık Fakültesi Farmasötik Biyoteknoloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Ayça Erek Şendil ve Eczacılık Temel Bilimleri Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Zeynep Erim bursiyer olarak yer alıyor.
COST “CA23105” PROJESİ ÇALIŞMA GRUBUNA KABUL EDİLDİ
Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Arş. Gör. Rahim Şentürk, Avrupa'nın dil çeşitliliğini ve çok dilliliğini desteklemeyi amaçlayan uluslararası COST Action CA23105 projesinin Çalışma Grubuna kabul edildi. Bu proje, Avrupa genelinde European Centre for Minority Issues (Almanya) koordinasyonunda 4 yıl (2024-2028) süreyle yürütülecek. Rahim Şentürk, dijitalleşmenin medya ve dil üzerindeki etkilerini araştıracak; bu uluslararası ekipte aktif bir rol alarak, dil çeşitliliğinin korunmasına yönelik çalışmalara katkıda bulunacak.
Haber / İrem BANÇO
Yorumlar
Yorum Yap