Gözden kaçırmayın

11 ayda 4 bin 579 gemi denetlendi11 ayda 4 bin 579 gemi denetlendi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "2015 yılından bu yana yürütülen dijitalleştirme çalışmaları çerçevesinde Milli Kütüphane arşivlerindeki milyonlarca kaynak dijital ortama aktarılıyor. Bu kapsamda yaklaşık 25 milyon poz çekim işlemi tamamlandı. Görsel ve işitsel materyallerin dijitalleştirme süreci de hızla devam ediyor. 'Milli Dijital Kütüphane Projesi', dijitalleştirme çalışmalarına bir çerçeve ve vizyon kazandırarak bilgi kaynaklarının erişilebilirliğini artırmayı hedefliyor. Proje ile Milli Kütüphane'nin dijital ikizi oluşturularak, Türkiye'nin dört bir yanındaki halk kütüphanelerinden Milli Kütüphane erişilebilir hale getiriliyor" ifadelerine yer verildi.

“DİJİTAL KAYNAK HAVUZUNDAN FAYDALANABİLECEKLER”

Proje kapsamında kurulan Milli Dijital Kütüphane Erişim İstasyonlarının, il ve ilçe halk kütüphanelerinde hizmete sunulduğu belirtilerek, "Bu istasyonlar, Milli Kütüphane'ye ya da şehrindeki halk kütüphanesine üyelik işlemlerini tamamlayan kullanıcıların, milyonlarca dijitalleştirilmiş kaynağa erişimini mümkün kılıyor. Kullanıcılar eğer üye değillerse üyelik işlemleri şehirlerindeki halk kütüphanelerinden ya da e-Devlet üzerinden kolayca tamamlanabiliyor. Üyeler, araştırmalarını hem Ankara'daki Milli Kütüphane İbn-i Sina Okuyucu Salonu'nda hem de Adıyaman'dan Zonguldak'a kadar 66 il ve ilçede bulunan halk kütüphaneleri aracılığıyla gerçekleştirebiliyor. Öne çıkan kütüphaneler arasında; Adıyaman, Afyonkarahisar Gedik Ahmet Paşa, Antalya Tekelioğlu, İstanbul Orhan Kemal ve İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yer alıyor. Milli Kütüphane'nin hızlandırılan dijitalleştirme çalışmalarıyla dijital arşiv büyümeye devam ederken, erişim sağlanabilecek halk kütüphanelerinin sayısı da artırılıyor. Araştırmacılar ve kullanıcılar, sürekli genişleyen bu dijital kaynak havuzundan faydalanabilecekler" denildi.

“TÜRKİYE'NİN HER KÖŞESİNE BİLGİ TAŞIYOR”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da yaptığı açıklamada "Ankara'dan Adıyaman'a Milli Kütüphane artık herkesin yanında. 'Milli Dijital Kütüphane Projesi' ile bilgiye erişim artık çok daha kolay. Yazılı, görsel ve işitsel materyallerle zenginleşen bu eşsiz koleksiyon, Türkiye'nin her köşesine bilgi taşıyor. 25 milyon poz dijitalleştirme yapıldı. Türkiye genelinde 66 il ve ilçe merkezinde yer alan halk kütüphanelerimizden erişim sağlanabilmekte. Millî Kütüphane’ye ya da E-Devlet üzerinden şehrinizdeki halk kütüphanesine üye olun, Millî Kütüphane’nin dijital arşivine ulaşın" dedi.

Haber / İrem BANÇO