Gözden kaçırmayın

“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”

Anız yangınlarının zararlarını sıralayan Çolakoğlu, “Anız yangını toprak verimliliğini büyük ölçüde azaltıyor. Topraktaki canlıların beslenme ortamı yok oluyor. Ayrıca anız yakmak doğal dengeyi büyük ölçüde bozuyor. Ayrıca anız yakmak bazı bölgelerde orman yangınlarına da sebebiyet verdiği gibi yakındaki tarlalara da sıçrayarak komşunun tarlasındaki ürünün yok olmasına sebebiyet verebiliyor. Yerleşim yerlerine yakın olan yerlerde yakılan anızlar yerleşim yerlerine de zarar verebiliyor” dedi.

ANIZ YAKANLARI İHBAR ETSİNLER

Anız yakanların yetkili makamlara ihbar edilmesini isteyen Çolakoğlu, “Vatandaşlarımız anız yakanları yetkili makamlara anında ihbar etsin. Ülkemizde kanunlar anız yakmayı yasaklamıştır ve bu konuda çok ciddi yaptırımlar uygulanmaktadır. Anız yakarak geçim kaynağı olan toprağı fakirleştirip öldürmek yerine toprağı zenginleştirip daha bol ürün elde edilmesi yönünde çiftçilerimizin uğraş vermesi gerekmektedir” dedi.

“ÇİFTÇİMİZİN EMEĞİ HEBA OLMASIN”

Bölgemizde yol kenarlarındaki tarlalarda meydana gelen anız yangınlarının genellikle atılan izmaritlerden kaynaklandığını dile getiren Çolakoğlu, “Özellikle araçlarında sigara içenlerin söndürmeden attıkları izmaritler yangınlara sebebiyet veriyor. Çiftçilerimizin emeğinin heba olmaması için bu konuda duyarlı olunmasını istiyoruz” dedi.

Haber / Buse AKIN