Gözden kaçırmayın

Maymun Çiçeği Hastalığının tanı ve tedavi yöntemleri neler?Maymun Çiçeği Hastalığının tanı ve tedavi yöntemleri neler?

Burada, annelerle sohbet eden ve bebekleriyle yakından ilgilenen Başkan Vekili Süzülmüş, merkezin sosyal medya hesabı için hazırladığı anne sütünün önemine dikkat çeken video çekimine de katkı sağladı.

 

 

KÜRESEL BİR FAALİYET

Dünya Emzirme Haftası, emzirme ile ilgili konularda farkındalığı artırmak ve tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmak amacıyla her yıl 1-7 Ağustos tarihleri arasında yürütülen küresel bir faaliyet. Dünya Sağlık Örgütü’ nün önerdiği ve yürütülen programa göre ‘bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi’ ve bu şekilde tüm bebeklerin yaşama sağlıklı başlaması, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün temel amacı.

 

 

Emzirmenin korunması ve desteklenmesi ile programın temelini oluşturan başarılı emzirmede 10 adım stratejisinin tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanması ve devamının sağlanması, ayrıca beslenme bozukluklarının önlemesi yoluyla çocuklarda morbidite ve mortalite oranlarını düşürmek hedefleniyor. Sağlık Bakanlığınca 1991 yılından bugüne temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” sürdürülüyor. Bu programlar sahada emzirmenin ve anne sütünün daha etkin bir şekilde teşvik edilmesi, çalışmaların daha görünür ve halk tarafından da bilinir hale gelmesi için başlatıldı.

Haber / İrem BANÇO