Gözden kaçırmayın

Tekirdağspor’da sezon açılışı yapıldıTekirdağspor’da sezon açılışı yapıldı


A Millî Takımımızın Portekiz ile oynadığı karşılaşmayı Tekirdağlılar da kurulan dev ekranlardan izledi.

Maç için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sahil Dolgu Alanı’nda dev ekran kurarken, Çerkezköy Belediyesi Köşem Meydanı’nda, Kapaklı Belediyesi de Bülent Ecevit Parkı’nda dev ekran kurdu.

3 PUANLA 2’NCİ SIRADA YER ALDI
Karşılaşmada A millilerimiz Altay Bayındır, Zeki Çelik, Samet Akaydin (Dk. 75 Merih Demiral), Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan (Dk. 58 İsmail Yüksek), Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü (Dk. 46 Yusuf Yazıcı), Yunus Akgün (Dk. 70 Arda Güler), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 58 Kenan Yıldız), Barış Alper Yılmaz kadrosu ile mücadele ederken, Portekiz ise Diogo Costa, Cancelo (Dk. 68 Semedo), Ruben Dias, Pepe (Dk. 83 Silva), Nuno Mendes, Palhinha (Dk. 46 Ruben Neves), Vitinha (Dk. 88 Joao Neves), Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Leao (Dk. 46 Neto), Ronaldo kadrosu ile mücadele etti.
Almanya’da BVB Dortmund Stadyumu'ndaki müsabakayı Felix Zwayer, Stefan Lupp, Marco Achmüller yönetti. Portekiz'in gollerini 21. dakikada Bernardo Silva, 28. dakikada Samet Akaydin (kendi kalesine) ve 56. dakikada Bruno Fernandes attı.
Bu sonuçla Portekiz grupta 6 puanla liderliğe yükselirken, Ay-Yıldızlı ekibimiz 3 puanla ikinci sırada yer aldı.

AKAY’DAN MİLLİ TAKIMIMIZA DESTEK
Müsabakayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF Yönetim Kurulu Üyeleri de izlerken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da müsabakayı Almanya’da statta izledi.

A MİLLÎ TAKIMIMIZ, PORTEKİZ İLE 10’UNCU KEZ KARŞI KARŞIYA GELDİ
A Millî Takımımız, Portekiz ile tarihinde 10. kez karşı karşıya geldi. 3'ü özel 10 karşılaşmanın 2'sini Türkiye kazanırken, 8'inde ise Portekiz sahadan galibiyetle ayrıldı. Bu maçlarda Türkiye 9, Portekiz ise 22 gol attı.

A MİLLÎ TAKIMIMIZ TARİHTEKİ 628. MAÇINA ÇIKTI
Portekiz müsabakası, A Millî Takımımızın tarihteki 628'inci maçı olurken, Türkiye, 101 yıllık tarihinde 343'si resmi, 285'i özel 627 maç oynayıp biri hükmen 243 galibiyet, 148 beraberlik, 237 yenilgi yaşadı.
Ay-Yıldızlılar, 271'i deplasmanda, 272'si Türkiye'de, 85'i ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3'ü hükmen galibiyet sonucunda 856 gol atarken, kalesinde 901 gol gördü.
Bugüne kadar 91 farklı ülke takımıyla mücadele eden Ay-Yıldızlılar, 627 karşılaşmanın 543'ünü Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

ÇARŞAMBA GÜNÜ ÇEKYA İLE KARŞILAŞACAK
A Millî Takımımız, gruptaki son maçında 26 Haziran Çarşamba günü Hamburg'daki Volkspark Stadyumu'nda TSİ 22.00'de Çekya ile karşılaşacak.

ÇEKYA MAÇINDA FORMA GİYEMEYECEK
Gürcistan maçının ardından Portekiz müsabakasında da sarı kart görerek cezalı duruma düşen Abdülkerim Bardakcı, 26 Haziran'da Çekya önünde forma giyemeyecek.

İLK GRUP MAÇLARININ EN İYİ GOLÜ
Millî futbolcumuz Mert Müldür'ün Gürcistan'a attığı gol, EURO 2024'ün ilk grup maçlarının en iyisi seçildi. UEFA, Gürcistan'a karşı 3-1 kazanılan mücadelede Ay-Yıldızlıların ilk golünü kaydeden Mert Müldür'ün "ilk grup maçlarının en iyi golü" oylamasında zirvede yer aldığını açıklanırken, aynı maçta A Millî Takımımızı 2-1 öne geçiren Arda Güler'in golü de en iyi üçüncü gol olarak belirlendi.

Haber / Şaban KARDEŞ