Gözden kaçırmayın

“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”


Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) arpa satmak isteyen üreticiler için randevu sistemi 10 Haziran’da açılırken, üreticiler arpa randevusu almaya başladı. Matlı Lisanlı deposunda Arpa alımlarına 10 Haziran’da, TMO işyerlerinde ise 11 Haziran’da randevulu olarak başlamıştır.

BUĞDAY ALIMLARI 20 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR
TMO Tekirdağ Başmüdürü Bihter Demiral, “Buğday satmak isteyen üreticilerimiz için randevu sistemi 12 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 09.00 itibariyle açıldı. Buğday alımlarımıza Lisanslı depolarda 20 Haziran 2024 Perşembe; TMO işyerlerimizde 24 Haziran 2024 Pazartesi günü başlanacak. TMO işyerlerimizle birlikte Trakya Evren, Kainat Ergene, Hicaz, KFM ve Hayrabolu TMO-TOBB Lidaş Lisanslı depolarında da randevulu olarak buğday alımlarımız devam edecek” dedi.

ALIM FİYATLARI AÇIKLANDI
2024 yılı hububat alım fiyatlarının 6 Haziran’da açıklandığını anımsatan Demiral, “TMO Tekirdağ Başmüdürlüğü hinterlandı dahilinde, Tekirdağ Başmüdürlüğü Silo Tesisleri Evren Geçici Alım Merkezi, İmpaz Geçici Alım Merkezi, Karacakılavuz Alım Merkezi, Muratlı Ajans Amirliği Küçükkepenekli Geçici Alım Merkezi, Çorlu Ajans Amirliği, Yenice Geçici Alım Merkezi, Hayrabolu Ajans Amirliği Dambaslar Geçici Alım Merkezi, Silivri Ajans Amirliği Semizkumlar Geçici Alım Merkezi, Çanta KFM Geçici Alım Merkezi, Çatalça Geçici Alım Merkezi, Malkara Ajans Amirliği Malkara Borsası Geçici Alım Merkezi, Şarköy Tesisli Ekip Şefliği, Evreşe Tesisli Ekip Şefliği olmak üzere 8 sabit işyerimiz, sabit işyerlerimize bağlı 10 geçici alım merkezi ve protokol imzalanan 6 lisanslı depo olmak üzere toplam 24 alım noktasında faaliyette bulunmak üzere hazırlandı. Randevular, e-Devlet uygulamasından veya https://www.tmo.gov.tr ve https://randevu.tmo.gov.tr web adreslerinden alınabileceği gibi başmüdürlük ve ajans amirliklerinden de alınabilecektir. Üreticilerin cep telefonlarının doğru girilmesi amacıyla randevu alma aşamasında bir defaya mahsus cep telefonlarına SMS ile onay gönderilecek ve üreticilerin onay kodunu girmesini müteakip üreticilerin cep telefonu olarak kaydedilecektir. Üreticiler tarafından her randevu alındığında; randevusu ile ilgili detaylı bilgi, referans numarası ve randevu iptal linkinin yer aldığı SMS gönderilecektir. Ayrıca randevu tarihinden bir veya birkaç gün öncesinde üreticilere aynı bilgilerin yer aldığı randevu hatırlatma SMS’i gönderilecektir” dedi.

“KAYITLI ÜRÜN MİKTARI KADAR ALIM YAPILACAK”
Buğday ve arpa ÇKS kaydı bulunan üreticilerden ürün bazında ÇKS’de kayıtlı üretim miktarı kadar alım yapılacağını dile getiren Demiral, “Üreticilerimizin randevu tonajına uygun miktarda ürün getirmesi önem arz etmektedir. Eski yıl mahsulü veya ithal ürünler (ELÜS dahil) kesinlikle alınmayacak. Eski yıl mahsulü veya ithal ürünlerin Kurumumuza satışının yapıldığı ya da yapılmaya çalışıldığının tespiti halinde üreticinin, Kurumumuza ürün satışı 2 yıl yasaklanacak. Bakanlığımız tarafından, hububat üretiminin teşvik edilmesi amacıyla 2024 yılında; ÇKS’ye kayıtlı buğday ve arpa üreticilerine, kayıtlı üretim miktarı kadar tüm kesimlere (TMO veya piyasa aktörlerine) yapılan satışlar için ton başına buğdayda 1.750 TL, arpada ise 750 TL’ye kadar fark ödemesi desteği verilecek. Ürün bedeli ödemeleri, ürün teslimatına (TMO ve ELÜS) müteakip 45 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacak. Üreticilerimiz lisanslı depolara ürün teslim etmesi halinde; yüzde 2 stopaj, yüzde 2 SGK prim kesintisi muafiyeti, 25 TL/Ton nakliye desteği (750 TL’ye kadar), araç başına 25 TL analiz desteği, depo kira ücreti desteğinin yanında T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden ürün bedelinin yüzde 75’ine kadar sıfır (yüzde 0) faizli 9 ay vadeli kredi kullanma imkânları bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

“KURUMUMUZ ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK”
TMO işyerlerine satılan ürünün borsa tescil ücretinin TMO tarafından karşılanacağını kaydeden Demiral, “Damperli araçlardan boşaltma ücreti alınmayacak. Geçici alım merkezlerinde yüzde 1 Hizmet Bedeli kesintisi yapılacak. TMO Tekirdağ Başmüdürlüğü ve bağlı Ajans Amirlikleri, 2024 yılı hububat alım kampanyasına hem teknik personel hem de alt yapısıyla, kendisine yönelecek hububatın tamamını almak üzere hazırdır. Çağın gerektirdiği tüm yenilikleri üreticilerimiz menfaatine takip eden Kurumumuz, üreticilerimizin yanında olmaya devam edecek. Yeni hasat döneminin üreticilerimiz için bereketli ve bol kazançlı olmasını diliyoruz” dedi.

Haber / Menşure KARDEŞ