ABD’nin Arizona eyaletine bağlı Gilbert kentinde, 8 Şubat 2026’da yaşanan olayda, evlerinin bahçesindeki havuzda hareketsiz bulunan 18 aylık Vincent Lorenzo Fiordilino, kaldırıldığı Mercy Gilbert Tıp Merkezinde ölü ilan edildi. Hastanenin morg bölümüne götürülen bebek, yaklaşık 5,5 saat sonra cenazesini teslim almak üzere gelen görevli tarafından canlı bulundu. Aylar sonra kamuoyuna konuşan anne Alexus Fiordilino, oğlunun yaşam belirtilerinin göz ardı edildiğini savunarak hukuki süreç başlatacaklarını açıkladı.

AİLE NEFES ALDIĞINI SÖYLEDİ, DOKTOR ÖLÜ İLAN ETTİ
Olay, ailenin evinde düzenlenen bir toplantı sırasında Vincent'ın arka bahçedeki havuza düşmesiyle başladı. Yakınları tarafından suyun yüzeyinde hareketsiz bulunan bebeğe ilk müdahale olay yerinde yapıldı.
Acil sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Vincent, saat 18.20 sıralarında görevli doktor tarafından ölü ilan edildi.
Ancak aile üyeleri ve olay yerinde bulunan polis memurları, bebeğin nefes aldığına ilişkin belirtiler fark ettiklerini bildirdi. Sağlık personelinin ise bu belirtileri ölüm sonrasında görülebilen istemsiz solunum hareketleri olarak değerlendirdiği kayıtlara geçti.
MORGA GÖTÜRÜLEN BEBEK SAATLER SONRA CANLI BULUNDU
Ölü ilan edilen Vincent, hastanenin yaklaşık 2 ila 4 derece sıcaklıktaki morg bölümüne götürüldü.
Polis raporuna göre, saat 23.52 sıralarında bebeğin cenazesini teslim almak için gelen adli tıp nakil görevlisi, Vincent'ın hâlâ nefes aldığını fark etti.
Bunun üzerine yeniden tıbbi müdahaleye alınan bebek, hava ambulansıyla Phoenix Çocuk Hastanesine nakledildi.
Polis kayıtlarında, bebeğin ölümünün hatalı şekilde ilan edildiği belirtildi.
TIBBİ KAYITLARDAKİ ÇELİŞKİLER İNCELENİYOR
Ailenin avukatı, doktorun ölüm kararını verdiği sırada bazı kan tahlillerinin henüz sonuçlanmadığını ileri sürdü.
İncelenen kayıtlara göre, bebeğin kanındaki oksijen ve asit düzeylerini değerlendirmek amacıyla istenen testlerden birinin iptal edildiği, diğer laboratuvar sonuçlarının ise ölüm ilanından sonra tamamlandığı belirtildi.
Aile, bu durumun bebeğin hayatta kalma ihtimalinin yeterince değerlendirilip değerlendirilmediği konusunda ciddi soru işaretleri oluşturduğunu savunuyor.

BEBEK HAYATTA KALDI ANCAK AĞIR BEYİN HASARI OLUŞTU
Hastanede tedavi altına alınan Vincent, nisan ayında taburcu edildi. Ancak ailenin avukatlarının açıklamasına göre, çocukta ağır ve kalıcı beyin hasarı meydana geldi.
Vincent'ın bağımsız yürüyemediği, konuşma yetisini kazanamadığı ve beslenme dahil günlük yaşamının birçok alanında sürekli desteğe ihtiyaç duyduğu bildirildi.
Aile, bebeğin saatler boyunca morgda tıbbi müdahale almadan bırakılmasının mevcut hasarı ağırlaştırmış olabileceğini öne sürüyor. Bununla birlikte beyin hasarının ne kadarının havuz kazasından, ne kadarının sonrasındaki süreçten kaynaklandığı kesin olarak belirlenmiş değil.
AİLE DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR
Oğlunun yaşadıklarını aylar sonra anlatan anne Alexus Fiordilino, bebeğine hastanede veda etmek zorunda kaldığını ve saatler sonra hayatta olduğunun söylenmesinin kendileri için sarsıcı bir deneyim olduğunu ifade etti.
Ailenin avukatları, tıbbi müdahalelerin yeterliliği ve ölüm kararının verilme sürecine ilişkin dava açmayı planladıklarını duyurdu.
Hastane yönetimi hasta mahremiyeti gerekçesiyle tedavinin ayrıntıları hakkında açıklama yapmazken, doktorun avukatı da devam eden hukuki süreç nedeniyle iddialara ilişkin ayrıntılı değerlendirmede bulunmadı.
Gilbert Polis Departmanı, sağlık personeli hakkında ceza soruşturması kapsamında suçlama yöneltilmesini gerektirecek yeterli gerekçe bulunmadığını bildirdi. Dosyanın Arizona Başsavcılığına inceleme amacıyla gönderilmesi süreci ise devam ediyor.




