Şanlıurfa Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Yaklaşık 500 bin metrekare kapalı alana sahip hastanenin 2 bin yatak, 546 yoğun bakım yatağı, 451 poliklinik ve 65 ameliyathaneyle hizmet vereceği açıklandı.
Açılışta konuşan Erdoğan, hastanenin yatırım bedelinin 39 milyar lira olduğunu belirterek tesisin Şanlıurfa’nın sağlık hizmetlerindeki kapasitesini artıracağını söyledi.

SAĞLIK YATIRIMI 61 MİLYAR LİRA
Erdoğan, Şanlıurfa’ya sağlık alanında bugüne kadar 61 milyar liralık yatırım yapıldığını ifade etti. Şehir Hastanesi dahil kentte toplam 3 bin 970 yatak kapasiteli 19 hastanenin de aralarında bulunduğu 129 sağlık tesisinin yapıldığını söyledi.
Kentte toplam 8,5 milyar lira tutarındaki 16 sağlık tesisinin yapımının sürdüğünü belirten Erdoğan, 17 sağlık tesisinin de ihale, proje veya arsa aşamasında bulunduğunu kaydetti.
HASTANEYE YENİ YOL VE KÖPRÜ
Şehir Hastanesi’ne ulaşımı sağlamak amacıyla 1,7 kilometrelik bağlantı yolu ile 191 metre uzunluğundaki köprünün de hizmete açıldığını açıklayan Erdoğan, ulaşım yatırımlarının devam edeceğini söyledi.

Açılış programında ayrıca 2,5 kilometrelik Azerbaycan Bulvarı farklı seviyeli kavşağının hizmete alındığı belirtildi.
HIZLI TREN PROJELERİNE DEĞİNDİ
Erdoğan, Şanlıurfa-Gaziantep ve Şanlıurfa-Mardin hızlı tren hatlarının projelerinin tamamlandığını ve yatırım programına alındığını belirterek, hatların ihale sürecinin başlatılmasının planlandığını ifade etti.
Konuşmasının devamında bölgesel güvenlik, “Terörsüz Türkiye” süreci ve siyasi gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, Şanlıurfa programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığı’nın açılışını da gerçekleştirdi.


