İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, kaçakçılık, organize suçlar ve mali suçlarla mücadele çalışmalarının değerlendirildiği Güvenlik Toplantısı'nın ardından operasyonların bilançosunu açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çiftçi, 2026 yılı içerisinde 625 organize suç örgütüne yönelik bin 741 operasyon gerçekleştirildiğini, bu operasyonlar kapsamında 8 binden fazla şüphelinin tutuklandığını bildirdi.

625 SUÇ ÖRGÜTÜNE BİN 741 OPERASYON
Yeni nesil organize suç örgütleriyle mücadelenin güvenlik politikalarının öncelikleri arasında bulunduğunu belirten Çiftçi, yıl boyunca yürütülen operasyonların sonuçlarına ilişkin bilgi verdi.
Organize suç yapılanmalarına karşı mücadelenin kesintisiz sürdürüldüğünü ifade eden Çiftçi, önümüzdeki dönemde operasyonların yoğunlaştırılarak suç şebekelerinin faaliyet alanlarının daraltılacağını açıkladı.

YURT DIŞINDAN İADELERDE 5-6 KAT ARTIŞ
Suç örgütlerinin yurt dışındaki bağlantılarına yönelik çalışmaların da sürdüğünü belirten Çiftçi, Türkiye'ye yapılan suçlu iadelerinde önemli artış yaşandığını bildirdi.
Çiftçi, yurt dışından gerçekleştirilen iadelerin son 5 yılın ortalamasının 5-6 katını aşan seviyelere ulaştığını belirterek, uluslararası iş birliğinin suç örgütleriyle mücadelede önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.
HARAÇ VE TEHDİT SUÇLARINA KARŞI MÜCADELE
Organize suç örgütlerinin vatandaşlardan tehdit yoluyla para talep etmesine yönelik de açıklamalarda bulunan Çiftçi, bu tür faaliyetlere karşı mücadelenin sürdürüleceğini ifade etti.
Çiftçi, “Bu ülkede kimse kendini hukukun üstünde göremez, hiçbir suç örgütü devlete meydan okuyamaz” diyerek suç şebekelerinin faaliyetlerine izin verilmeyeceğini belirtti.

“KAÇANLARI DA SAKLANANLARI DA BULURUZ”
Yurt dışına kaçan veya saklanan suç şüphelilerinin takibinin sürdüğünü belirten Çiftçi, “Kaçanları da saklananları da bulur, adalete teslim ederiz” ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanı Çiftçi, gelecek dönemde organize suç örgütlerinin finansal kaynakları, faaliyet alanları ve uluslararası bağlantılarına yönelik mücadelenin daha da yoğunlaştırılacağını bildirdi.

ÇETELERE NEFES ALDIRMAYACAĞIZ! 🇹🇷 Kaçakçılık, organize suçlar ve mali suçlarla mücadele çalışmalarımızı değerlendirdiğimiz Güvenlik Toplantımızı gerçekleştirdik. Göreve başladığımız ilk günden itibaren önceliklerimizin başına koyduğumuz yeni nesil organize suç çeteleriyle mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu yıl içerisinde; ➡️ 625 organize suç örgütüne yönelik bin 741 operasyon gerçekleştirdik. ➡️ 8 bini aşkın şüphelinin tutuklanmasını sağladık. Yurt dışından gerçekleştirdiğimiz iadelerde ise son 5 yılın ortalamasının 5-6 katını aşan seviyelere ulaştık. Önümüzdeki dönemde mücadelemizi daha da yoğunlaştırarak suç şebekelerinin faaliyet alanlarını daraltacağız. Vatandaştan tehditle haraç isteme cüretinde bulunan haramiler şunu iyi bilsin: Bu ülkede kimse kendini hukukun üstünde göremez, hiçbir suç örgütü devlete meydan okuyamaz. Kaçanları da saklananları da bulur, adalete teslim ederiz! Muhterem Cumhurbaşkanımız @RTErdogan’ın liderliğinde, suç örgütlerine hareket alanı bırakmayan ve milletimizin huzurunu esas alan güvenlik anlayışımızla mücadelemizi sürdüreceğiz. @TC_icisleri @EmniyetGM @jandarma
— Mustafa ÇİFTÇİ (@mustafaciftcitr) October 27, 2026





