Çerkezköy'de her yıl düzenlenmesi gelenek haline getirilen 6. Sanat ve Kültürel Festivali kapsamında 3. Kitap Fuarı bu sefer daha bir dolu geçti. Gelip gidenler, kitapseverler ve okurlar; yayınevlerine ve yazarlara sağlanan tertip ve düzenden son derece memnun kaldılar.

  Diğer yandan özellikle tarihçi ve bilim adamı İlber Ortaylı'nın Çerkezköy'e getirilmesi yazar -çizer, sanat adamlarını ve halkımızı son derece memnun etti.

  Yazarlara, imza gününü daha rahat geçirebilsinler diye her türlü kolaylığı gösteren fuar görevlileri, herkesten tam not almanın sevincini yaşadılar. Düzen, tertip ve organizasyon mükemmele yakın bir çalışmayla insanların dikkatine ve istifadesine sunulmuştu. Yazara sadece gelip masasına oturmak ve kitaplarını imzalamak düşmüştü. Kaleminden logosuna, suyundan çayına ve diğer ihtiyaçlarına kadar her şey yazarın masasında hazır bekliyordu.

 Son günde uğradığım yayınevi stantlarındaki satış elemanı görevliler; hem halkın gösterdiği ilgiden hem de belediyenin sağladığı kolaylıklardan övgüyle bahsettiler.

  Yalnız burada ufak bir hatırlatmayı açıklamadan geçemeyeceğim. Şehrimize dışarıdan gelen bilim adamlarımız için, Çerkezköy'ün yazar ve sanat adamlarına bilet ayırtmamak ve onları davet etmemek bizler için görülen önemli bir eksiklikti. Bu ilçenin yazarlarını ve gazetecilerini görmemek ve ihmal etmek sanata, kültüre verilen değeri gölgeler mahiyette olduğunu bilmeniz gerekirdi. Biz kalemimizi daima objektif kriterler doğrultusunda oynatmak zorundayız ve siz yetkililer de görevinizi eksiksiz ve tam yapmak zorundasınız.

  6.Sanat ve Kültür Festivali ve 3. Kitap Fuarı'na emeği geçen herkesi kutluyor, başarı ve takdir dileklerimi bir kez daha ifade etmek istiyorum.

 FAHRETTİN MASUM BUDAK