Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Kırklareli merkezli firmaların 2026 Ekim ayında 14.756 milyon dolar ihracat rakamına ulaştığını belirtti.
YÜZDE 44,1 ARTTI
2026 yılı Ekim ayında Kırklareli’nden yapılan ihracatın 2026 yılı Eylül ayına göre yüzde 44,1 artarken, 2025 yılının Ekim ayına göre de yüzde 47,2 artış gösterdiğini belirten Soner Ilık, “2026 yılının ilk 10 ayında Kırklareli’nden yapılan ihracat rakamı toplamı 105.004 milyon dolara yükselirken, 2025 yılının ilk 10 ayına kıyasla yüzde 8,9’luk bir azalma oldu” dedi.
İHRAÇ EDİLEN ÜRÜNLER
2026 yılı Ekim ayında Kırklareli’nden ihraç edilen ürünler olarak; kimyevi maddeler ve mamulleri, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, tekstil ve hammaddeleri, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri, demir dışı metaller, çelik, makine ve aksamları ile otomotiv endüstrisinin ön sıraya çıktığını kaydeden Ilık, “Kırklareli’nden 2026 yılı Ekim ayında ihracat yapılan ülkeler arasında ise; Tanzanya, Bulgaristan, İtalya, ABD, Romanya, Gana, Rusya Federasyonu ile Mısır gibi ülkeler ilk sıralarda yer aldı” ifadelerini kullandı.




