Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Hacıpehlivan köyünde, sonbahar yağışlarının ardından çam melkisi sezonu hareketlendi. Köy sakinleri, bölgede çıntar olarak da bilinen mantarı toplamak için ormanlık alanlara yöneldi.
Hacıpehlivan Köyü Muhtarlığı, sezonun başlaması üzerine yaptığı duyuruda köy sakinlerine bereketli bir dönem dilerken mantar tüketiminde dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Şüpheli mantarlar tüketilmemeli
Muhtarlığın açıklamasında, doğadan toplanan mantarların zehirli türlerle karıştırılabileceğine dikkat çekildi. Türünden şüphe duyulan mantarların kesinlikle tüketilmemesi istendi.

Yağışlarla birlikte başlayan toplama dönemine ilişkin duyuru, hem köydeki mevsimlik hareketliliği hem de vatandaşların dikkat etmesi gereken riski gündeme taşıdı. Muhtarlık, doğadan yararlanırken sağlığın korunmasının öncelikli olduğunu vurguladı.



