Gözden kaçırmayın

2025 PISA sınavında ülkemizi temsil edecekler2025 PISA sınavında ülkemizi temsil edecekler

Eğitimlerin, alanında uzman eğitmenlerce gerçekleştirildiğini kaydeden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Afetler hayatımızın bir gerçeği ve çocuklarımızın bu konuda bilinçli olması hayati önem taşıyor. Çorlu Belediyesi olarak gençlerimizin güvenliği için bu tür eğitimlere önem veriyoruz. Eğitimler kapsamında öğrencilere deprem, yangın, sel gibi doğal afetler başta olmak üzere, çeşitli afet türleri hakkında bilgi veriliyor. Afet öncesinde alınması gereken önlemler, afet sırasında doğru davranış şekilleri ve afet sonrasında yapılması gerekenler, ekiplerimiz tarafından öğrencilere uygulamalı olarak anlatıldı. İlk yardım bilgilerinin de aktarıldığı eğitimlerde afet çantası hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler konularında da öğrencilere bilgiler verildi” dedi.

 

 

“EĞİTİMLERİMİZİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

Afet İşleri Müdürlüğü ekiplerinin eğitimlerine devam edeceğini kaydeden Sarıkurt, “Bu tür eğitimlerin öğrencilerin bilinç düzeyini artırmasının yanı sıra, toplumun genel afet hazırlık kültürüne de katkı sağlayacağını biliyor ve bu doğrultuda hareket ediyoruz. Amacımız, çocuklarımızın güvenli bir geleceğe sahip olmaları için gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarına yardımcı olmak. Bu tür eğitimlerimizi yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” dedi. Öğrencilerin, interaktif sunumlar ve eğitici oyunlar aracılığıyla afetler konusunda bilgilendirilirken merak ettikleri soruları uzman eğitmenlere yöneltme fırsatı buldular. Eğitim sonunda öğrencilere afetler konusunda hazırlanan bilgilendirici broşürler ve küçük hediyeler dağıtıldı.

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ PERSONELİNE DE EĞİTİM VERİLDİ

Furtuni ve İsak Pinhas Ortaokulu’nda toplamda bin 600 kişiye verilen Afet Farkındalık Eğitimi’nin yanı sıra Çorlu Huzurevi Müdürlüğü’nde görevli 19 personele de aynı eğitim verildi. Ayrıca Çorlu Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü tarafından verilen eğitimler kapsamında Çerkezköy Belediyesi’nin toplam 15 personeline Enkazda Arama ve Kurtarma Temel Eğitimi verildi.

Haber / Selenay GEDİKLİ