Gözden kaçırmayın
Lokomotifler, yapay zeka destekli uygulamalarla 7/24 izleniyorZaman zaman yapılan güncellemeler ile uygulamanın kalitesinin artırıldığını, yeni hizmetlerin de eklendiğini ifade eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “TarımCebimde uygulamasında son yapılan güncelleme ile “Arıcılık" modülü eklendi. Eklenen bu yeni modül ile birlikte mobil uygulama üzerinden hizmet verilen modül sayısı 16'ya çıktı. TarımCebimde mobil uygulaması, halihazırda Bitkisel Üretim, Hayvansal Üretim, Balıkçılık, Evcil Hayvanlar, Milli Parklar, Gıda Kontrol, Desteklemeler, Kent Tarımı, e-Devlet Hizmetleri, Faydalı Linkler, Eğitim ve Yayın, Duyurular, Su, Avcılık, Arıcılık, İddialar ve Gerçekler başlıklarıyla 16 modülde hizmet veriyor” dedi.
“KAPSAMLI BİR BİLGİ PLATFORMU SUNUYOR”
Yeni eklenen modülün, arıcılık faaliyetlerinin kolayca yönetilmesini sağlayan kapsamlı bir bilgi platformu sunduğunu dile getiren Yumaklı, “Uygulamaya yeni eklenen arıcılık modülü ile arılık, işletme ve koloni bilgileri dijital ortamda kayıt altına alınarak tüm veriler tek bir noktadan takip edilebiliyor. Her bir koloniye ait sağlık durumu, üretim miktarı ve bakım detayları görülebiliyor, işletmenin verimliliğinin artırılması için stratejik kararların alınabilmesine olanak sağlanıyor. Aynı zamanda modül içerisinde aktif /pasif kovan sayıları ile birlikte arılık bilgileri de yer alıyor. Bu modül arıcılık bilgilerine erişimi ve işletme yönetimini kolaylaştırarak sürdürülebilir arıcılık için modern bir yaklaşım sunuyor” ifadelerini kullandı.
İDARİ PARA CEZALARI GÖRÜNTÜLENEBİLECEK
TarımCebimde uygulamasında yapılan güncelleme ile ayrıca e-Devlet ve faydalı linkler içeriklerinin güncellendiğini dile getiren Yumaklı,“Hayvan varlığım ekranına, yetiştiricilerin üzerine kayıtlı olan “Tek Tırnaklı Hayvan Varlıkları” bilgileri yansıtıldı. Ayrıca evcil hayvanlar kayıp bildirimi de düzenlendi. Güncelleme ile “Hayvansal Üretim” ana başlığı altına idari para cezası eklendi. Bu hizmet ile idari para cezaları TarımCebimde üzerinden tek tıkla görüntülenebilecek. Ayrıca, gübre takip sistemi, ruhsatlı veteriner biyolojik ürünler, ruhsatlı veteriner ilaçları, tarım sigortaları ve doğal afetler gibi hizmetlere de faydalı linkler üzerinden erişim sağlanabilecek. Üreticilerimizi, sektörümüzü hayata geçirdiğimiz yenilikler sayesinde teknoloji ile buluşturmayı, bürokrasiyi azaltmayı, verimli ve kaliteli üretime teşvik etmeyi sürdüreceğiz” dedi.
Haber / Şaban KARDEŞ
Yorumlar
Yorum Yap