Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Türkiye’nin çeltik üretimin yüzde 40’ından fazlasının Edirne’de gerçekleştirildiğini belirten Edirne Valisi Yunus Sezer, “Edirne’miz çeltik üretiminde lokomotif kent. Kentte üreticilerimiz tarafından bilinçli tarım yapılıyor. Yeniliğe açık çiftçilerimiz bizi mutlu ediyor. Her gün bu yeniliklerden nasıl faydalanabiliriz ve verimi artırabiliriz anlayışı içindeler. Edirne'miz her manada ben inanıyorum ki bir lokomotif olacaktır. Bir öncü olacaktır ve diğer illerimize de bir rehberlik yapacağı inancındayım” dedi.

ÇÖMLEKKÖY BARAJI PROJESİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Edirne’deki sulu tarımın yaygınlaştırılması için yatırımların gerçekleştirildiğini söyleyen Sezer, “Edirne'deki tarım arazilerinin yaklaşık yüzde 50'si su ile buluştu. Tarımsal sulama yatırımları artarak devam edecek. Çömlekköy Barajı projesinde de çalışmalar devam ediyor” dedi.

“3 YENİ ÇELTİK ÇEŞİDİNİ ÇİFTÇİLERİN HİZMETİNE SUNDUK”

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Adnan Tülek de çeltik ıslah çalışmalarında ülkesel koordinatörlük üstlenen kurumun 1970’li yıllardan günümüze kadar 83 çeltik çeşidini geliştirdiğini ifade ederek, “Bu yıl 3 yeni çeltik çeşidini çiftçilerin hizmetine sunduk” dedi. Konuşmaların ardından Vali Sezer ve beraberindekiler çeltik deneme sahalarını gezerek çektikler ile ilgili bilgi aldı. Vali Sezer ve beraberindekiler daha sonra sembolik çeltik hasadı yaptı.

Haber / Menşure KARDEŞ