Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Polisin, grup üyelerini tespit etmeye başladığı, tespit edilen kişilerle ilgili de çalışma yürütüldüğü öğrenildi. Yaklaşık bin kişilik üyeye ulaşan grubun ayrıca polisin yürüttüğü operasyonlar, araçların konumu ve uygulama noktalarını da kendi aralarında paylaştığı kaydedildi.

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Grup üyeleri, ilçenin herhangi bir yerinde uygulama yapan polisleri görünce hemen mesaj atarak grup üyelerine bildiriyor. Alkollü ya da başka bir nedeni olan, ya da suçlu kişi uygulamaya girmeden alternatif kaçış yollarından kaçıyor. Grup üyeleri uygulama noktalarını paylaşarak eksiği olan, aranan şahısların uygulamaya girmediklerini saptayan polis ekipleri, alternatif kaçış noktalarını tutarak özellikle; ruhsatsız silah taşıyan, aranan şahıs ve uyuşturucu tacirleri başta olmak üzere zanlılara geçit vermiyor. Sayısı bin 22’yi bulan ‘Çerkezköy Kapaklı Anlık Haber 2’ Grubunda yer alan yönetici ve kişileri tek tek deşifre edilirken, polisin görev ve sorumluluklarını zora sokan kişi ya da kişilerle ilgili yasal işlem başlatıldığı kaydedildi.

DUYARLI VATANDAŞLARIN VE POLİSİN DİKKATİSONUCU ORTAYA ÇIKTI

Duyarlı vatandaşların ve polisin dikkati sonucu ortaya çıkan Çerkezköy’deki WhatsApp grubundan özellikle Polis ve Jandarma’nın yaptığı uygulamaların yerinin de paylaşıldığı gelen bilgiler arasında.

Yapılan bu paylaşımların, ilçenin huzur ve güvenliğini olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor. Bu gruplarda yapılan paylaşımların, özellikle yasa dışı faaliyetlerle ilgili şüphelilere avantaj sağladığı kaydediliyor. Grup üyelerinin, ayrıca gittikleri güzergahlarda Polisin ve Jandarmanın olup olmadığını sordukları da görülüyor.

YÖNETİCİ VE ÜYELERE YASAL İŞLEM YAPILACAK

Grup yöneticilerinin peşine düşen Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün bu konuyla ilgili çalışmasının kısa sürede sonlanacağı kaydedildi. Emniyet Müdürlüğü, bu tür grupların yeniden kurulması ve benzer faaliyetlerde bulunulması durumunda, grubu kuran ve üyelerine karşı da yasal işlemlerin yapılacağını açıkça duyurdu. Bu olay, sosyal medya platformlarının ne şekilde kullanıldığının ve bu kullanımların hukuki sonuçlarının önemini bir kez daha gündeme getirdi. Tüm bunlar olurken, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü de suç ve suçluyla ilgili mücadelesinin kararlılıkla sürdüğünün altı çizildi. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçenin huzur ve güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemleri almayı sürdürdüklerini kaydetti.

Haber / Şaban KARDEŞ