Gözden kaçırmayın

TÜİK; dış ticaret endekslerini açıkladıTÜİK; dış ticaret endekslerini açıkladı

Program kapsamında yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.

 

KAYNAK 2 MİLYON TL

 

Program için 2 milyon TL kaynak tahsis edildi. Azami destek maliyetinin mesleki gelişim eğitimleri için 75 bin TL, kişisel gelişim eğitimleri için ise 50 bin TL olduğu belirtildi. Proje süresinin azami 3 ay olduğu belirtilirken, uygun başvuru sahipleri ve ortakları ise “Yerel Yönetimler ve Mahalli İdare Birlikleri, Üniversiteler ve Araştırma Enstitüleri, Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşları, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, Organize Sanayi Bölgeleri, Küçük Sanayi Siteleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (Teknoparklar), Teknoloji Transfer Ofisleri, Serbest Bölge İşleticileri, İş Geliştirme Merkezleri, Birlik ve Kooperatifler” olarak sıralandı. Açıklamada “İl ve İlçe Mili Eğitim Müdürlüklerine bağlı olarak faaliyet gösteren okul, merkez, birim vb. yapılar ile İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bu program kapsamında uygun başvuru sahibi veya ortak değildir” denildi.

 

BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ

 

Trakya Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamada “Başvuru sahiplerinin; başvurularını Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi’ne (KAYS) (https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr) girmeleri gerekmektedir. Sistem, yapılan başvurular için otomatik olarak bir başvuru kodu üretecek olup bu kod başvuru sürecindeki tüm işlemlerde kullanılacaktır. KAYS’a başvuru girişinin, başvuru rehberlerinde belirtilen son başvuru tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. KAYS üzerinden başvuru yapıldıktan sonra, KAYS tarafından üretilen taahhütname rehberde belirtilen hususlar dikkate alınarak imzalanmalıdır” denildi.

 

SON BAŞVURU TARİHLERİ

 

Son başvuru tarihinin de Temmuz-Ağustos dönemi için 31 Ağustos, Eylül-Ekim dönemi için 31 Ekim, Kasım-Aralık dönemi için 24 Aralık olduğu açıklanırken, “Dönemsel olarak son başvuru tarih ve saatinden sonra alınan başvurular, bir sonraki dönemin başvurusu olarak değerlendirmeye alınacaktır. KAYS üzerinden 24 Aralık 2024 tarihinden sonra yapılacak başvurular ise hiçbir şekilde değerlendirmeye alınmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / İrem BANÇO