Gözden kaçırmayın

Başkan Bulut, park açılışını çocuklarla yaptı Başkan Bulut, park açılışını çocuklarla yaptı 

Gerek seçim öncesi gerek seçim sonrası sokak hayvanlarına yönelik çözüm önerilerini vatandaşlarla uzun uzun paylaşmaya gayret ettiklerini belirten Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, “Kırklareli Valiliğimiz ve İl Özel İdaremizle imzalamış olduğumuz protokol neticesinde sokak hayvanlarımızı artık hem kısırlaştırma noktasında hem de barınağımızda daha iyi imkanlar çerçevesinde misafir edebilme noktasında müjdemi paylaşmak istiyorum” dedi.

“KÖYLERDE CİDDİ BİR KÖPEK POPÜLASYONU SÖZ KONUSU”

Özellikle köylerde çok ciddi bir köpek popülasyonunun söz konusu olduğunu kaydeden Bulut, “Merkezdeki sorunun çözülebilmesi için kısırlaştırmanın öncelikle köylerde başlaması gerekiyordu. Ve bu protokolün içeriğinde bizler gerek Kırklareli Belediyesi olarak gerek İl Özel İdaremiz olarak köylerden başlayarak kısırlaştırma operasyonumuza hızlıca bir yol vereceğiz. Yaptığımız protokol çerçevesinde kısırlaştırma operasyonlarımızı iki katına çıkartmış bulunmaktayız. Bu doğrultuda arkadaşlarımız çalışmalarına başladılar ve tahmin ediyorum kısa bir süre içerisinde köylerden başlamak kaydıyla kent merkezindeki tüm köpeklerimizi, ihtiyaç duyan hayvanlarımızı kısırlaştırıp daha huzurlu sokaklara ve daha keyifli bir sürece hep birlikte merhaba diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BU PROTOKOL BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

Barınakta bulunan sokak hayvanlarını sahiplenme noktasında da bu protokolün çok büyük önem arz ettiğini kaydeden Başkan Derya Bulut, “Buraya gelen tüm sokak hayvanlarımızı protokol kapsamında yakın bir süreçte internet sayfamızdan göreceksiniz. Oradan takibini yapabileceksiniz, sahiplenebilmek için oradan müracaatta bulunabileceksiniz. Dileyen vatandaşlarımız gelip barınağımızdan da sahiplenme noktasında gerekli bilgileri arkadaşlarımızdan alabilirler” dedi.

“BELEDİYE OLARAK KULÜBELERİNİ BİZ HEDİYE EDECEĞİZ”

Barınaktan hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlara bir müjde de veren Bulut, “Tüm sokak hayvanlarımızın bakımlarını gerçekleştireceğiz, aşılarını gerçekleştireceğiz, bunun yanı sıra sahiplenmek isteyen vatandaşımıza bu güzelliklerle birlikte, onların da barınacakları birer yuvayı yani kulübeleri de onlara biz belediye olarak hediye edeceğiz. Sokak hayvanlarımızın kısırlaştırılmasını kapsayan, ayrıca barınağımızın iyileştirilmesini kapsayan bu protokolün gerçekleşmesinde emeği geçen sayın valimize, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize ve tüm belediye çalışanlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Seçimin bitimi ile birlikte bu protokolü hayata geçirmek için arkadaşlarımız uzun uzadıya çalışmıştı. Nihayet amacımıza ulaştık. Bu müjdeyi de sizlerle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU