Gözden kaçırmayın

Başkan Bulut, park açılışını çocuklarla yaptı Başkan Bulut, park açılışını çocuklarla yaptı 



Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, belediyenin elektrik gideriyle alakalı olarak, yaptıkları girişim ve görüşmeler neticesinde, önemli sonuçlar elde ettiklerini belirtti.

ELEKTRİK GİDERİ 3 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE
Belediyenin şu anda 3 milyon TL’nin üzerinde bir elektrik gideri olduğunu ve bu maliyeti düşürmek için çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Bulut; “GES (Güneş Enerji Santrali) kurulması noktasında bazı girişimlerimiz oldu. Bununla ilgili olarak İLBANK Genel Müdürümüz ile görüştük. Ankara’da yaptığımız temaslar neticesinde Kırklareli merkezde şu an TREDAŞ’ın bir kotasının olmadığı tespit edildi. Ve ilçelere baktığımızda Vize ilçemizde yaklaşık 5 megavatlık bir kota söz konusu. Bununla ilgili güneş enerji santralinin de oraya kurulabilmesi amacıyla Evrenli köyünde bulunan 148 dönümlük 2 parça imarsız taşınmazın, güneş enerji santrali kurulmak üzere Kırklareli Belediye Başkanlığı adına tahsisi uygun görüldü” dedi.

“3 BUÇUK MİLYON EUROLUK BİR PROJE”
TEİAŞ’la da gerekli görüşmeleri başlattıklarını kaydeden Bulut; “Arkadaşlarımız bu ay içinde muhtemelen oraya da müracaatlarını yapacak. 3 buçuk milyon euroluk bir proje bu. Bunun için gerekli finansman İller Bankası’yla değerlendirildi. İnşallah proje tamamlandıktan sonra, oradan da o kaynak ilimize aktarılacak. Ve geleceğe dair, ilimize dair, belediyemize dair çok büyük bir tasarrufta bulunacağız” diye konuştu.

“HIZLICA BİR KISIRLAŞTIRMA SÜRECİNE BAŞLAYACAĞIZ”
Sokak hayvanlarıyla ilgili de konuşan Belediye Başkanı Derya Bulut, sokak hayvanlarıyla ilgili olarak yeni bir çalışma içerisinde olduklarını, belli bir noktaya geldiklerini ifade etti. İl Özel İdaresi ve Valilikle iş birliği yapmadan bu problemin çözülmesinin çok mümkün olmadığını kaydeden Bulut, “Çünkü kaynağı köyler. Köyler bizim mücavir alanımızın dışında. Bununla ilgili bir protokol tamamlanmak üzere. Yakın bir süreçte sokak hayvanlarına yönelik bu protokol noktasında valiliğimizle birlikte, özel idareyle birlikte, belediyemizin uyumlu çalışmasıyla vatandaşlarımızın da beklentileri doğrultusunda hızlıca bir kısırlaştırma sürecine başlayacağız” dedi.

“GEREKLİ ADIMLARI ATMAYA BAŞLAYACAĞIZ”
Barınakla ilgili gerekli imkanların da geliştirildiğini kaydeden Bulut; “O doğrultuda da bizim canlarımızın ihtiyaç duyacağı şekilde orası daha rantabl hale getirilecek. Biraz daha büyütülecek ve süreçte inşallah bu konuda da hep beraber gerekli adımları atmaya başlayacağız” diye konuştu.

“ARAÇ KONUSUNDA ÇOK SIKINTIMIZ VAR”
Talep doğrultusunda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan bazı araç hibeleri aldıklarını belirten Bulut, “Araç konusunda çok ciddi sıkıntılarımız var. Gerek çöp kamyonu, gerek kepçe, gerek farklı araçlar. Var olanların onarımı ve bakımı çok yüksek maliyetler. Bununla ilgili de yaptığımız gerekli görüşmeler ve bulunduğumuz müracaatlar doğrultusunda bakanlığımızdan 1 tane küçük çöp toplama aracı, 1 tane büyük çöp toplama aracı ve 1 tane de kazıcı yükleyici araç hibe olarak belediyemize kazandırıldı. Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU