Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu


Beyaz eşyadan halıya, mobilyadan elektronik eşyaya, bilgisayar ve cep telefonundan kişisel bakım ürünlerine, ev tekstili ve züccaciyeden hediyelik eşyaya yüzlerce marka ve on binlerce ürünün bir arada bulunduğu BEHAMO alışveriş mağazasında yaşanan milyonluk vurgun pes dedirtti.
VATANDAŞLARI AĞINA DÜŞÜRDÜ
Çerkezköy’de uzun yıllardır, peşin veya kredi kartı ile alışverişin yanı sıra peşin parası veya kredi kartı olmayanlara da taksitli satış imkanı sunan mağazalardan olan Behamo’nun Atatürk Caddesi üzerindeki Çerkezköy Şubesi’nde yaşanan olayda iddiaya göre mağazaya gelip alışveriş yapan vatandaşları ağına düşüren mağaza çalışanı Mehmet Akif A. ödemeler için şirketin hesap numaraları yerine kendi hesap numarasını ya da arkadaşının hesap bilgilerini paylaştı.
İCRA KAĞITLARI EVLERE GİDİNCE HER ŞEY ORTAYA ÇIKTI
İddiaya göre senetle alışveriş yapan vatandaşlar, senetlerin günleri geldiğinde senetlerini öderken, bazı ödemeler genel merkezin hesaplarına yansımayınca genel merkez de doğrudan vatandaşları icra takibine aldırdı. Firmaya ödeme yapmalarına rağmen evine icra kağıdı gelen vatandaşlar soluğu mağazada alırken, mağazadan alışveriş yapan yüzlerce vatandaşı aynı yöntemle 7 milyon dolandırdığı iddia edilen Mehmet Akif A. ise kayıplara karıştı.
VATANDAŞIN ŞİKAYETİYLE ORTAYA ÇIKTI
Mağdur vatandaşların baskınına uğrayan mağazanın yetkilileri ise olayın vatandaşların şikayetiyle ortaya çıktığını ifade ederken, Çerkezköy polisi de mağazaya gelerek incelemelerde bulundu. Mağaza kısa süreliğine güvenlik amaçlı kapatılırken, şüphelinin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
Haber / Şaban KARDEŞ