Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu


Yelkenci sporcuların gösterileri ve römorkörlerin havaya su fışkırtma gösterileri törene renk katarken, dalgıç polislerin su altından Türk bayrağı çıkarması da beğeniyle izlendi.
Karadeniz ve Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan Tekirdağ’da, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Süleymanpaşa Rumeli İskelesi’nde tören düzenlendi. Törene Vali Recep Soytürk, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Ulusal Deniz Emniyeti Başkanı Bülent Sönmez, Tekirdağ Bölge Liman Başkanı İrfan Kızıltaş, TCSG 32 Komutanı Üsteğmen Rıdvan Ateş, Yelken İhtisas Kulübü yetkilileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
TÖRENE RENK KATTILAR
Deniz şehitlerinin hatırası adına denize çelenk bırakılması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Ardından İl Emniyet Müdürlüğü dalgıç polisleri, su altından Türk bayrağı çıkardı. Yelkenci sporcuların gösterileri ve römorkörlerin havaya su fışkırtma gösterisinin ardından tören sona erdi.
GEMİ HAKKINDA BİLGİ ALDI
Vali Recep Soytürk, daha sonra Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Ceyport Limanı’na demirleyen TCG Akın Gemisi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında gemiyi gezen Vali Soytürk, gemi hakkında Gemi Komutanı Dz. Bnb. Ümit Arslan’dan bilgi aldı. Ardından Vali Soytürk, gemide şehit aileleri ve gazi dernekleri başkanları ile öğle yemeğinde bir araya geldi. TCG Akın Gemisi’nin Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından ziyaret sona erdi. Ziyaret sırasında Garnizon Komutanı Tuğg. Ahmet Uğurlu, İl Emniyet Müdür Vekili Murat Tabak, İl Jandarma Komutan Vekili Sinan Tercan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Yunus Emre Çevik de yer aldı.
“EGEMENLİK VE BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜ”
Vali Soytürk, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla kendisini ziyarete gelen konuklarını da ağırladı. Ulusal Deniz Emniyeti Başkanı Bülent Sönmez, Tekirdağ Bölge Liman Başkanı İrfan Kızıltaş, TCSG 32 Komutanı Üsteğmen Rıdvan Ateş ve beraberindeki heyet, Vali Recep Soytürk’ü makamında ziyaret etti. Ulusal Deniz Emniyeti Başkanı Sönmez ve beraberindekilerle bir süre görüşen Vali Soytürk, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türk kara sularındaki egemenlik ve bağımsızlığımızın sembolü olan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor; Türk denizciliğinin gelişmesinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.
BAYRAMLARINI KUTLADI
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Ceyport Limanı’na demirleyen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait TCG Akın Gemisi’nin Komutanı Dz. Bnb. Ümit Arslan ve beraberindeki heyet de Vali Soytürk’ü ziyaret etti. Vali Soytürk ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gemi Komutanı Arslan ve beraberindeki heyetin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutladı.
Haber / Buse AKIN