Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ramazan ayının ay takvimine (aya göre hesaplanan) 9'uncu ayın adı olduğunu belirterek, "Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen “Kadir Gecesi” yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam’ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona “11 Ayın Sultanı” denilmiştir.” dedi.

KURAN-I KERİM OKUMAK İBADETTİR

Müftü Yusuf Tuna Ramazan ayının Kur’an-ı Kerimdeki yerinin de çok öneli olduğunu belirterek, “Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi, kutsal kitabımız olan Kur’an-ı Kerim'in bu ayda indirilmiş olmasıdır. Yüce Allah Kur’an’ı Kerim'de ”Ramazan ayı insanları kurtuluş yoluna götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur’an’ın indiği aydır.“ (Bakara suresi, ayet 185) buyurmuştur. Kur’an-ı Kerim, Allah tarafından insanlara öğüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiştir. Bu nedenle Kur’an'ı Kerim insan için hayati değer taşır.

Kur’an-I Kerim okumak bir ibadettir. Peygamberimiz Allah’ın bildirdiği görev ve sorumluluklarımızı sıkça hatırlamamız için Kur’an-ı Kerim'i çok okumayı teşvik etmiştir. Müslümanlar, Ramazan ayında Kur’an-ı kerim okumaya her zamankinden daha çok özen gösterirler. Bunun için evlerde veya camilerde bir araya gelerek, her gün Kur’an’ı Kerim'den 20 sayfa okurlar (1 cüz). Ramazan ayının sonuna gelindiğinde ise Kur’an-ı Kerim’i baştan sona bir kez okumuş olurlar. Buna hatim denir. Daha sonra hatim duası yapılır. Müslümanlar yüzyıllar boyu bu geleneği devam ettirmişlerdir ve sonsuza dek de devam ettirecektir.

Kur’an-ı Kerim, Ramazan ayının Kadir Gecesi’nde indirilmeye başlanmıştır. Kadir Gecesi ramazan ayının 27'nci gecesi olarak bilinir. Yüce Allah Kadir Gecesi’nin “Bin aydan daha hayırlı” olduğunu haber vermiştir. Peygamberimiz de “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni değerlendirirse geçmiş günahları bağışlanır” (Buhari) buyurarak, bu gecenin önemini belirtmiştir.” diye bilgi verdi.

CAMİLERİ RAMAZANA HAZIR

Müftü Tuna, ilçe merkezindeki mevcut 26 caminin de Ramazan ayına hazır hale getirildiğini belirterek, "İlçemizdeki mevcut 26 camimizin iç, dış bakım onarım temizliklerinin yanı sıra cihazlarının da bakım ve kontrolleri yapılarak Ramazan ayına hazır hale getirildi. 16 Haziran tarihinde de Kaymakamımız Metin Kubilay Başkanlığında ilçe müftülüğümüz bünyesinde görev yapan tüm müftülük mensupları ile Ramazan ayı için bir toplantı yapılacak.” diye konuştu.

YAZ KURAN KURSLARI 22 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK

Müftü Yusuf Tuna, yaz Kur'an Kurslarıyla ilgili olarak şunları söyledi. “Çerkezköy İlçe Müftülüğü olarak ilçemizde yaz Kur'an Kurslarına çok önem veriyoruz. Geçen yıl yoğun bir katılımla gerçekleşen kurslarımızın bu yılda katılımının geçen yıldan daha çok olacağını umuyoruz. Yaz Kur'an Kurslarımız 22 Haziran tarihinde başlayacak ve Eylül ayına kadar tüm camilerimizde devam edecek. Kurslarımızda görev alacak personelimizin görevlendirmelerini yaptık. Kadrolu 12 öğretici, kadrosuz 32 öğretici ve 52 tanede hizmete hazır öğretici beklemektedir.

İLK TERAVİH NAMAZI 17 HAZİRAN’DA KILINACAK

Çerkezköy Müftüsü Tuna, "Bu yıl Ramazan ayının ilk Teravih namazının 17 Haziran’da kılınacağını belirterek, “Teravih namazları da Müslümanlar için önemli namazlardır. Teravih namazı cemaatle kılınması, sünnet-i kifayedir. Yani bir mahallede cemaatle kılınınca, diğerleri evde kılsa da, sünnet ifa edilmiş olur. (Nimet-i İslam) Erkeklerin camide cemaatle namaz kılmalarının, evde kıldıkları namazdan 27 kat daha fazla sevap olduğu, kadınların ise, evde namaz kılmalarının, camide namaz kılmalarından daha çok sevap olduğu hadis-i şeriflerle bildirilmiştir.” dedi.

Haber/Seyit SÜREN