Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen yarışmaya katılan kadınlar, evlerinde yaptıkları yemekleri jüriye sundu.
Çorbalar, tatlılar, zeytinyağlılar, etliler, hamur işleri kategorilerinde kadınların hazırladığı yemekler jüri üyeleri tarafından yöresel uygunluk, pişmişlik, görünüş ve lezzet kriterlerine göre değerlendirildi.

YEMEK YARIŞMALARINI GELENEKSEL HALE DÖNÜŞTÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Naşit Oskay, yöresel yemek kültürünün gelişmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Yaşama adım attığımız ilk günden son nefesimize kadar yemeden yaşayamıyoruz. Ama bundan daha önemlisi insanlar doğup büyüdükleri coğrafyanın topraklarından yetişen ürünleriyle de ayrı bir tadı ayrı bir lezzeti alıyorlar.
Tekirdağ’da geleneksel hale getirmeye çalıştığımız yemek yarışmalarının öneminin her gün daha da arttığını birlikte görüyoruz. Tekirdağlı kadınlarımız kendi yemek kültürlerine sahip çıkmaya, öncelik etmeye çalışırken geleneksel hale dönüştürmeye çalıştığımız Tekirdağ yemek yarışmaları kadınlarımız üzerinde de farkındalık oluşturmaktadır.
Kentsel yaşamın yoğunluğu ve hız temposu yerel yemeklerimizden bizleri uzaklaştırmasına karşı ilimizde yöresel yemeklerin sunulduğu mekânların açılması ile yeni ve amaçladığımız gastronomi kültürümüzü de yaşatmış olacağız.
Günümüzde yerli ve yabancı ziyaretçiler gittikleri yöreye özgü yemeklerden tat almak istiyorlar. Burada yerli ve yabancı turistin memnuniyeti çok önem kazanmaktadır. Gerçekten yemek kültürü dünyanın her yerinde o coğrafyanın, o yörenin aynasıdır" dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ

Yarışmada jüri üyelerinin oylamasının ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. Etkinliğe Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur ve Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Naşit Oskay katıldı.
Marmara Haber