Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

SUÇLU ARAMA PEŞİNDELER
Çerkezköy’de AK Parti’nin son seçimde birincilik ile çıktığını hatırlatan Selda Yeşil; Belediye Başkanlığının kaybedilmesi ve Tekirdağ’da hiçbir belediye başkanlığının kazanılamadığını söyledi. Yeşil, bu başarısızlığın sebebinin seçimin neden kaybedildiğinin araştırılması yerine suçlu arama peşinde koşulduğunu söyledi ve bunları üzüntü ile izlediğini belirtti.
Liderler ve büyük insanların başarısızlığı üzerine alarak işi düzeltmeye kendi hata ve yanlışlarını düzeltmekle başlayan insanlar olduğunu söyleyen Selda Yeşil; şu anda topluma önderlik ettiğini söyleyen insanlarınsa mevkilerini ne derece hak edip eski yanlışlardan ne derece ders aldıklarını kamuoyuna bıraktığını belirtti
İSTİFALARIMIZ ALINARAK BASINA SIZDIRILDI
AK Parti’nin 2002 yılında kurulmasının ardından ilk görevini Kadın Kolları’nda yaptığını söyleyen Selda Yeşil, 2004 yerel seçimlerinde meclisin tek kadın üyesi olduğunu hatırlattı.
Ardından İlçe Yönetiminde İlçe Sekreteri ve son dönem  Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı görevlerinde bulunduğunu anımsatan Yeşil, “İlçe Başkanımız Aleaattin Demirbağ’ın gazetelerde çıkan haberler sonra İl Başkanımız Ahmet Kambur tarafından görevden alındı. İstifa sonucunda ise AK Parti iç tüzüğü gereği İlçe Başkanlığına vekaleten başladım” dedi. Yeşil; Ahmet Kambur’u bütün yönetim kurulunun ve kendisinin istifalarımız alarak basına sızdırdığını öne sürdü. Yeşil, partiye zarar görmedin diye böyle bir şeyin olmadığını söylediklerini anlat ve bütün olanlara rağmen herkesin fedakârlıkla, ses çıkarmadan ve küsmeden görevlerine devam ettiğini söyledi.
NEDEN ERTEM’İ DESTEKLEDİNİZ?
Ahmet Kambur’un Ali Ertem hakkında anketlerde çıkmadığını ve birçok ortamda onu desteklemediğini, istemediğini konuştuğunu söyleyen Selda Yeşil, “Ertem’in aday belirlenmesinin son günlerinde neden birden desteklemeye başladınız” diyerek Kambur’a soru yöneltti.
Ali Kambur’a ithafen konuşan Yeşil, bugün seçimi kaybeden suçluyu aradıklarını ancak bir ayrıntıyı atladıklarını söyledi. Yeşil, şu ifadeleri kaydetti: “Bugün sizler suçlu arıyorsunuz. Ancak görmediğiniz şeyler var. Ali Ertem; seçim çalışmaları sırasında, gezdiği hiçbir yerde, kendi şahsına dahi oy isteyemedi. 10 yıl Belediye başkanlığı yaptığı halde, ben şunu yaptım sizlerden oy istiyorum diyemeyen ve miras yedi evlat gibi, Başbakanın itibarına sığınarak oy isteyen bir Başkan vardı. Seçim çalışmalarından çok önce çıktığımız bütün üye çalışmalarında ve saha çalışmalarında, AK Partili seçmenin  yine Ali Ertem olursa bizden size oy yok diye bağırdığını hatırlatıyorum. Seçmen ve anketlerde % 16 çıkan bu adayı desteklerken, 17 Aralık operasyonu olmayıp, seçim genel seçim havasına dönmese hezimet yaşanacak Çerkezköy’de Halk sizlere, Ben Başbakanımı  Ak Parti’yi seviyorum. Ancak bu adayı istemediğimi söylemiştim ve oy vermiyorum,  Büyük şehirde ise Ben AK Partiliyim ve Çerkezköy’de size rağmen hala birinci partiyim diyerek verdiği mesajı neden görmediniz? Yoksa  görmek mi istemediniz?”
YOLA ÇIKTIĞINIZ İNSANLARDAN YANINIZDA KİM KALDI?
Selda Yeşil; kendisinin ve bazı arkadaşlarının istifaları istenerek AK Partiliklerin de sorgulandığını öne sürdü. “İl Başkanımız Ahmet Kambur istifa etmeye alıştı sanırım” diyen Yeşil; “5 yıl meclis üyeliği, 5 yıl yönetim ve son dönem ilçe başkanlığı yaptım, 2004 yılında ki malvarlığım ile bugün ki malvarlığım araştırılsın. Bizlerin Ak Partililiğini eleştirenleri de aynı  daveti  yapmaları konusunda burada huzurunuzda davet ediyorum. Bu açıklamaları çok önce yapsam, meclis üyesi yapmadılar konuştu, ilçe başkanı olamadı konuşuyor deme şansları vardı. Bugüne kadar susma sebebimi söyledim. Ancak suskunluğumuz kimse tarafından aciziyet olarak algılanmasın. Ali Ertem bugüne kadar teşkilatınızı ne zaman var saydınız? Ve vefanın örneği olan Sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan cezaevinde koğuş arkadaşlarını herhangi bir şehirde bir lokma ekmeğini yediği insanları unutmazken o şehre gittiği zaman ziyaret ederken bugüne kadar yola çıktığınız arkadaşlarınıza hangi vefayı gösterdiniz? Bu konuda liderinizi ne kadar örnek aldınız? 2004 yılında yola çıktığınız insanlardan yanınızda kim var? 5 yıl sizinle Meclis üyeliği yapmış 5 yıl yönetim kurulunuzda bulunmuş  ve son 1,5 ay gece gündüz sizinle ev ev kahve kahve gezmiş  İlçe Başkan Vekili olan Selda Yeşil’i ilçe başkanlığı ataması yapıldıktan sonra vefa gösterip kaç kere aradınız? İlçe Yönetimini oluştururken veya ondan sonra ki seçim çalışmalarına ve seçim sonrası seçim değerlendirme toplantılarına davet ettiniz mi? Sizinle beraber  11 tane aday adayı vardı, bunlardan kaç tanesini yanınıza aldınız ve geçmişten bugüne kadar Millet aldığı güçle millete hizmet etmek yerine yenemediğiniz kibriniz ile millete tepeden bakmadınız mı? Ben bilirim diyerek bu aday adaylarını bir kez bile aradınız mı? Ankara’dan ilk Meclis listesi oluşturulup onaylandıktan sonra, bir gece Tekirdağ da İl Başkanımız Ahmet Kambur Remzi Garip ve Ali Ertem listeyi tamamen değiştirip Remzi Garip’in de listeye alınması sonucunda malum liste oluştururken  İlçe Başkanı olarak benim veya Yönetimden herhangi bir arkadaşımız yanınızda var mıydı yada haberi var mıydı?” diyerek veryansında bulundu.
BU UTANMAZLIĞI VE YÜZSÜZLÜĞÜ ALGILAYAMIYORUM
“Henüz AK Parti’ye üyeliği bile olmayan İlçe Başkanı Reşat Bahar o toplantıdan sonra gelip partiye üye olduğunda pazarlıklar  bitmiş miydi?” diyen Yeşil;  AK Partililerin kendilerinin yok sayılmasına rağmen sustuğunu söyledi. Onca insan varken pazarlıkla AK Partiye üye olan birine önce Belediye Meclisinin sonra da İlçe Başkanlığı ve yönetimin teslim edildiğini söyleyen Yeşil “Bu şekilde en büyük ihaneti yapmışken bu utanmazlığı ve yüzsüzlüğü algılamakta güçlük çekiyorum” dedi.
Bu konuda İlçe Başkanı Reşat Bahar ve Remzi Garip’e bir lafı olmadığını söyleyen Yeşil; “Kapıyı açan, çağıran, partisini teslim edenler Ali Ertem ve İl Başkanı Ahmet Kambur’dan başkası değildir. Asıl ihanet içinde olan kendi kişisel hırslarını ve kibirlerini benliklerini ülkemiz böylesine zor bir süreçten geçerken ve partimizin güven oylaması haline dönüşen bir dönemde bile umursamayan sizlersiniz. Ben şahsım ve AK Partili sevdalılar önünde kamuoyunda sizleri istifaya davet ediyorum. Buradan da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da sesleniyorum. Bu bölgede ciddi bir sıkıntı var. Sizin de dediğiniz gibi azınlık çoğunluğu tahakküm altına almıştır, sizin buna müsaade etmeyeceğinizi bilmekteyiz” diye konuştu.
SİZ DE SEÇMENİ CHP’NİN YAPTIĞI GİBİ KOYUN OLARAK GÖRDÜNÜZ
Çok fazla ayrıntıya girmek istemediğini, birilerine rağmen kurulduğundan itibaren AK Partili olduğunu kaydeden Yeşil “Seçimi kazanmak adına şeytanla bile işbirliği yaparım diyen birilerinin ‘şeytanla pazarlık yapmasına’ hiç gerek yoktu. Sadece biraz tevazu, biraz güler yüz, biraz ben yerine biz diyerek kendi seçmenine sahip çıksaydı, bugün Çerkezköy’de AK Parti bayrağı dalgalanıyor olacaktı” dedi.
“Bizler arkadaşlarımla beraber asla satan olmadık. Satmak bir bedelle, menfaatle olur. Bizim sattığımızı buyursunlar ispatlasınlar” diyen Yeşil “Birilerinin bizleri gördüğü ve yıllardır suçladığı gibi koyun değilim. Cumhuriyet Halk Partisinde ki bazı zihniyetler yıllardır bu milleti koyun gibi gördüğü için kaybetmiştir. Sizlerde aynı hastalığa yakalanıp AK Parti seçmenini koyun gibi gördüğünüz için kaybettiniz. Ne olursa olsun oy verir dediniz. Ne olursa olsun önüme ne koyarlarsa yemem ve kendi partimin adayı dahi olsa Allah’ın bana verdiği ve beni bütün varlıklardan üstün kılan, en büyük farkım olan irademi, Yüce Rabbim bana bırakmışsa, o özgür irademi kimsenin egemenliğine vermem, hiçbir AK Partili de zaten vermez.  Bunu ancak iradelerini satan insanlar yapabilir. Dolayısıyla, ben şahsım adına ve biliyorum ki bütün aile bireylerim, bu konuda suçlanan bütün arkadaşlarım, Büyükşehir oylarını AK Partiye verip, AK Partililiklerini göstermişlerdir. Çerkezköy de vermişler midir bilmiyorum ama bunu bizlere değil 10 yıl belediye başkanlığı yapıp millete tepeden bakan, teşkilatını yok sayıp harcayan, hiçbir aday adayını adam yerine koymayan, kendisi için değil hala Başbakanımız adına oy isteme durumuna düşen Ali Ertem ve yol arkadaşlarına sormak gerekmektedir.  Siz bizleri bırakıp partimize ithal ettiklerinizin kime oy verdiğini sorgularsanız sanırım daha yerinde olur. Sözlerimizde haddimizi aşan ve hak  etmeyip de incittiğimiz, kırdığımız var ise şimdiden özürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullanarak açıklamasına son verdi.
Haber/Gökhan TEKER