Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

MİLLETVEKİLİ “ABARTMAYIN”, DEDOĞLU “KAYBEDEN SÜREKLİ HALK”
Sonunun Ergene Nehri’ne benzemesinden korkulan Lüleburgaz’daki Tatarköy Göleti, son zamanlarda atıklarla kirletildiği iddiasıyla gündemdeki yerini koruyor. Konuya ilişkin bir önceki gün yer verdiğimiz Kırklareli CHP Milletvekili Turgut Dibek’in “çevreciliği abartmayın, Tatarköy’de korkulacak bir şey yok” açıklamasının ardından TEMA Vakfı Gönüllüsü Hakan Dedeoğlu da açıklamada bulundu.
VAHŞİCE DEPOLANIYOR
CHP tabanlı politikacı ve çevreyle ilgili çalışmalarıyla kendinden sürekli söz ettiren TEMA Vakfı Gönüllüsü Hakan Dedeoğlu, çevre kirliliğinin, kimyasal ya da biyolojik atığın siyaseti ve partisi olmaması gerektiğinin altını çizdi. Dedeoğlu yaptığı açıklamada; Tatarköy Göletine atık depolanması konusunda yaşanan tartışmalara değindi. 
Trakya’nın birçok bölgesinde yaşanan sorun, atıkların tarım arazileri ve su havzalarını kirletecek şekilde” vahşi depolama yoluyla” gelişigüzel bertaraf edilmesi olduğunu söyleyen Dedeoğlu “Bu konuda yapanın yanına kar kalmamalı diye temennilerde bulunmak çözüm değildir” dedi.
İl Genel Meclisine seçilen Gürcan Kırım ve Yeşim Girgin ‘in konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunduklarını yerel basından öğrendiğini söyleyen Dedeoğlu, bu duruşun genele yansıması gerektiğine dikkat çekti.
HEPSİ TRAKYA DA!
Hakan Dedeoğlu çarpıcı sözlere yer verdiği açıklamasında şunları kaydetti: “
Bölgemize genel olarak bakıldığında; Sanayinin çarpık olanı, Topraklarımızı ve sularımızı amaç dışı kullananı, plansızlığı, planlı olarak uygulayanı, insanımızı, insafsızca kandıranı, Hepsi Trakya’da! Tüm yöneticilere sesleniyorum. Bunlara dur demenin zamanı gelmedi mi? Meselelere karşı tüm yöneticilerin halk iradesini yansıtan tutarlı bir duruş sergilemesi şarttır. Kirliliğin, kimyasal ya da biyolojik atığın siyaseti, partisi olmamalıdır. Bu tip sorunlara siyaset üstü bir yaklaşımla çözüm bulmak zorundayız. Denetim kadrolarının görevlerini doğru yapabilmeleri için baskıdan uzak tutulmaları gerekmektedir. İktidardan ya da başka güçlerden etkilenmeleri halinde, kısa vadede siyaset kazanmış gibi gözükse bile kaybeden sürekli halk olmaktadır.
ÖZGÜRLÜK CESARET İSTER
Özgürlük, cesaret ister. Doğruya ulaşabilmek için taraf olmak zorundayız. Çözmüş gibi görünmek yerine çözüm üretmek zorundayız. Aksi takdirde kendimizi yok ediyoruz. Buldukları her deliği atıklarla dolduranlar ve bundan dolaylı menfaat elde edenlerin hukuki yaptırımlara maruz bırakılması gerekmektedir. Hukukun üstünlüğü denilen her ne ise artık lafta kalmamalıdır”.
Haber/Merve ERDUĞAN