Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

MAZBATALARINI ALDILAR
30 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde Çerkezköy Belediye Başkanı seçilen CHP’li Vahap Akay ve Belediye Meclisi Üyeleri dün saat 11.00’da Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu Başkanı Barbaros Bozkurt’tan mazbatalarını aldı. Mazbata töreninde CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan da hazır bulundu. Çerkezköy Adalet Sarayı’nda düzenlenen törende Vahap Akay, mazbatasını Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Barbaros Bozkurt’tan teslim alırken, CHP’li Meclis üyelerine ise mazbataları Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu üyeleri tarafından verildi. Mazbatasını alan Başkan Vahap Akay ve Belediye Meclisi Üyeleri mazbata töreni sonrasında Adalet Sarayı önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Başkan Akay, Mazbata töreni sonrasında artık Çerkezköy’ün beklentilerine ve ilçe halkının sorunlarını çözümlemeye yönelik çalışma içinde bulunacaklarını kaydetti.

İNŞALLAH BAŞARILI OLURSUNUZ
CHP’li Vahap Akay, saat 15.00’da da Ali Ertem’den başkanlık mührünü almak için Çerkezköy Belediyesi’ne geldi. Başkan Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi’nde Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar ve belediye birim amirleri tarafından karşılandı. Sıcak karşılamadan dolayı Ali Ertem’e teşekkür eden CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, seçim sonuçlarının tüm Çerkezköy’e hayırlı olmasını diledi. Vahap Akay’a görevinde başarılar dileyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar ise Akay’ın ağır bir sorumluluk altına girdiğini belirterek, “Kızılpınar ve Veliköy’de altyapı ve üstyapıda büyük noksanlıklar var. İnşallah başarılı olursunuz” ifadelerini kullandı.

PARTİMİN ROZETİNİ TAKMADIM
30 Mart’ta yapılan seçimin hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasına başlayan Ali Ertem, 10 yılı aşkın bir süre Başkanlık görevini yürüttüğünü söyledi. Çerkezköy halkına en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştığını kaydeden Ertem, “Çerkezköy halkının daha rahat edebilmesi için her gün çalışmalarımızın üzerine bir şeyler koyma gayretinde olduk. Noksanlarımız, eksiklerimiz, hatalarımız vardır. Bilerek ya da isteyerek herhangi bir yanlış yapmamaya gayret gösterdik. Çerkezköy’deki tüm vatandaşları kucaklamaya çalıştık. Hiçbir zaman partimin rozetini takmadım. Bu makamlar gelip geçicidir. 10 sene uzun bir süre ama geri dönüp baktığımızda dün gibi çok çabuk geçen bir süre. Önemli olan görevi bıraktığınızda geride hoş seda bırakmaktır” dedi.

İNŞALLAH ÖLÜMÜM DE BURADA NASİP OLACAK
23 yıldır ikamet ettiği Çerkezköy’de 10 yıl Belediye Başkanlığı yapmanın gururunu yaşadığını kaydeden Ertem, “1911’den sonra Çerkezköy Belediye tarihinin 12. Belediye Başkanı ben oldum. Bu değişmeyecek. Ama önemli olan iyi anılmaktır. Başkanlık bitiyor, 10 sene önce neysem yine aynı konuma dönüyorum. Önemli olan başkanlık sonrasında kafayı öne eğmemek, insanlarla yine aynı şekilde diyaloğa devam edebilmektir” dedi. Ertem, “Herkese hakkımı helal ediyor, herkesten hellalik istiyorum. 10 yıl boyunca haklı haksız birçok eleştiriye maruz kaldık. Bunların hepsini geçmişte bırakıyorum” dedi. Çerkezköy’e gelen hiçkimsenin geri dönmeyeceğini söyleyen Ertem, “Ben de Çerkezköylü’yüm. 23 senedir buradayım. İnşallah ölümüm de burada nasip olacak. Mezarım da burada olacak” dedi. Bugün görevi kendisinin devrettiğini kaydeden Ertem, “Yarın da Vahap Akay kardeşim görevi devredecek. Bu bilinçle hareket etmek zorundadır. Zaman çok çabuk geçiyor. İnşallah iyi hizmetler yapar, bundan sonraki dönemlerde de hizmete devam edersin” temennisinde bulundu.

HER KONUDA YARDIMA HAZIRIM
Yeni dönemde ilçe nüfusunun 115 bine yükseldiğine dikkat çeken Ali Ertem, “Çerkezköy Belediyesi’nin oturmuş bir kadrosu var. Yeni bir yapılanma içine giriliyor. Bu yapılanma gerçekten çok zor fakat bu süreci kısa bir zamanda atlatıp hizmete odaklanacağınıza inanıyorum. Çerkezköy Trakya’nın ve Türkiye’nin yıldızı olmaya adaydır. Meclis üyelerine de başarılar diliyorum. Büyükşehirde Çerkezköy’ün haklarını temsil etmede seçilen tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. İnşallah Çerkezköy hakkı neyse onu alır. Ben artık eski bir belediye başkanıyım. 10 yıllık bir belediye başkanı olarak tecrübemle her zaman yardıma hazırım. Asla bilgi cimriliği yapmam. Sorup danışacağınız, görüş alışverişinde bulunacağınız her konuda yardıma hazırım. Eski bir belediye başkanı, senin selefin bir belediye başkanı olarak ve abin olarak her zaman buradayım” açıklamalarında bulundu.

İTİRAZ ETMEYİN DEDİM
Seçim sürecinde CHP ile çirkin atışmalara girmediklerini ve iyi bir seçim dönemi geçirdiklerini kaydeden Ali Ertem, “Bu kapsamda Vahap Akay’a, CHP İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Adaylarına teşekkür ediyorum. Centilmence bir yarış oldu. Malesef bu dönem içinde yarışı çirkinleştirmeye çalışanlar oldu. Ama ben başımı öne eğmeden o insanlarla karşılaşabilirim. Onların gözlerinin içine bakabilirim. Fakat kendileri gözlerini benden kaçırma gayreti içine girerlerse de, öyle bir şeye gerek yok. Ben kindar değilim. O insanlara da hakkımızı helal ediyoruz. Neticede Çerkezköy’de hayat devam ediyor” dedi. Görev tesliminin gecikme nedeninden bahseden Ertem, kendisinin seçim sonuçlarına itiraz etmediğini belirterek, “Arkadaşlarıma itiraz etmeyin dedim. Fakat ‘niye bunlar denenmedi, niye şunlar olmadı’ diye kafalarda kuşku kalmasın diye arkadaşlarımız itirazlarını yaptılar. Bu demokratik bir haktır” diye konuştu.

ROZETİMİZİ YAKAMIZDAN ÇIKARIP KALBİMİZE KOYDUK
Çerkezköy için önemli bir sürecin geride kaldığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Çerkezköylü hemşerilerimiz bu bayrak yarışında bayrağı bize teslim ettiler. Ben bugüne kadar hizmet eden tüm belediye başkanlarımıza ve Ali Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çok seviyeli bir seçim dönemi geçirdik. Kırdığımız kalpler varsa herkesten özür diliyorum. Önümüzde önemli bir dönem var. Seçimi kazandık. Fakat artık parti rozetini kalbimize koyduk, yakamızdan çıkardık. Artık herkesin belediye başkanıyız ve herkese hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı. Akay konuşmasının sonunda bugün saat 11.00’da Belediye Hizmet Binası önünde tören düzenleneceğini belirterek tüm Çerkezköy halkını törene davet etti. Konuşmaların sonunda da Ali Ertem, başkanlık mührünü Vahap Akay’a teslim etti.
Haber / Ahmet KARDEŞ